INDUSTRI

Lego bruker 1 milliard på bærekraftige legoklosser

Ansetter over 100 materialeksperter.

I fjor ble det produsert 60 milliarder Lego-klosser. Nå satser Lego en milliard kroner på å finne enda mer bærekraftige materialer.
I fjor ble det produsert 60 milliarder Lego-klosser. Nå satser Lego en milliard kroner på å finne enda mer bærekraftige materialer. Bilde: Palle Peter Skov
Øyvind LieØyvind LieJournalist
17. juni 2015 - 08:08

Lego oppretter en ny forskningsorganisasjon, Lego Sustainable Materials Centre, som får 1 milliard danske kroner til å jakte på bærekraftige materialer til selskapets byggeklosser.

Pengene skal blant annet brukes til å rekruttere 100 spesialister på materialutvikling.

Målet er at de nye materialene skal tas i bruk i 2030, opplyser Legos administrerende direktør, Jørgen Vig Knudstorp, i en pressemelding.

Les også: Vil bygge bolighus med «forvokste lego-klosser»

Ekstern ekspertise

Senteret får base ved Lego-konsernets hovedkontor i Billund. Der skal alle selskapets medarbeidere som allerede jobber med å finne nye materialer jobbe, i tillegg altså til over hundre nye.

Organisasjonen skal bygges opp i løpet av året og neste år, og selskapet ser for seg å opprette satellittfunksjoner på flere steder rundt om i verden.

Lego vil dessuten fortsette å samarbeide med ekstern ekspertise på området.

Det finnes flere faktorer definerer et bærekraftig materiale. Både den kjemiske sammensetningen, hvordan det produseres og hva som skjer når det skal kastes og gjenvinnes.

– Når vi leter etter nye materialer, skal alle faktorer regnes med, sier Knudstorp i pressemeldingen.

Les også: Dette er Google Maps i samarbeid med Lego

Møter fremtidens krav

Professor Esben Rahbek Gjedrum Pedersen ved Copenhagen Business School, understreker overfor Ingeniøren at leketøysbransjen er kraftig regulert.

Med milliardinvesteringen kan konsernet imøtekomme fremtidens krav.

Det ble i 2014 produsert over 60 milliarder Lego-klosser.

Les også: Er det den ultimate ingeniørleken?

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.