KRAFT

Lederstilen felte Arnstad

GÅR: Eli Arnstad opplyste på en pressekonferanse i Trondheim mandag ettermiddag at hun med umiddelbar virkning trekker seg som administrerende direktør i energiselskapet Enova.
GÅR: Eli Arnstad opplyste på en pressekonferanse i Trondheim mandag ettermiddag at hun med umiddelbar virkning trekker seg som administrerende direktør i energiselskapet Enova. Bilde: Thomas Rasmus SKaug/Scanpix
Anders J. Steensen
27. nov. 2007 - 13:36

Hovedtillitsvalgt for de ansatte i Enova, Anne Guri Selnæs, understreker at kommentarene som anonymt fremkommer i arbeidsmiljøundersøkelsen som førte til at Eli Arnstad trakk seg som administrerende direktør i Enova, utelukkende knytter seg til lederstilen til den avgåtte direktøren.

Ønsker diskusjon

– Påstandene om faglig uenighet er feil. Vi ønsker faglig uenighet og diskusjon. Det er ingen trussel for arbeidsmiljøet, sier Selnæs.

Hun understreker at meldingen til styret fra arbeidsmiljøundersøkelsen inneholder helt andre forhold som årsak til at Arnstad trakk seg.

Ifølge VG omfatter påstandene mot Arnstads lederstil følgende forhold: Ansatte skal ha blitt fratatt arbeidsoppgaver. Flere medarbeidere skal ha blitt sittende uten konkrete arbeidsoppgaver i flere måneder. Ansatte skal ha fått uklare og villedende beskjeder. I tillegg mener flere at Arnstad tok æren for sine medarbeideres arbeid.

Sendt til styret

I arbeidsmiljøundersøkelsenen som er gjennomført i Enova fremkom påstander om mobbing av de ansatte og brudd på arbeidsmiljøloven. Disse påstandene er videresendt til styret. Som en følge av påstandene trakk Eli Arnstad seg, selv om styreleder Jan Rattsø sier at styret har full tillitt til Arnstad.

Styret har konstituert Fridtjof Unander som administrerende direktør for tiden fram til ny administrerende direktør er tilsatt. Unander kommer fra stillingen som viseadministrerende direktør med ansvar for strategi og utvikling.

Vinglete ledelse

Tidligere direktør i Enova, Magnar Førde, mener at ustabile arbeidsvilkår er årsaken til anklagelsene mot Arnstad.

– Hvis du blir bedt om å gjøre en jobb og det faglig sett er en god jobb så får du beskjed om at dette holder ikke. Eller beskjed om at dette ikke var oppdraget, fordi hun har ombestemt seg på veien. Når dette skjer igjen og igjen, blir det mobbing. Profesjonelt sett kunne jeg ikke fortsette som energifaglig ansvarlig under slike ustabile arbeidsvilkår, sier han til Adressa.no.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

Han mener at det ikke er uten grunn at alle de fire andre direktørene som var med da Enova startet opp, ikke lenger er ansatt ved institusjonen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.