ARBEIDSLIV

Ledere på venteliste

POPULÆRT PROGRAM: - PILs lederprogram er svært populært, forteller fagsjef Michael Christensen.
POPULÆRT PROGRAM: - PILs lederprogram er svært populært, forteller fagsjef Michael Christensen.
Camilla Aadland
17. okt. 2005 - 07:58

Mellomledere i industrien lokkes av PILs lederprogram. Høstens kull ble fullt, og det står allerede flere på venteliste for vårens program.

De som deltar på PILs lederutviklingsprogram (LUP) er mellomledere i industrien, blant annet avdelingsledere, skiftledere og produksjonsledere.

– Vi serverer ikke en haug med lederteorier, men har noen verktøy, filosofier og teorier som vi presenterer. Deltagerne jobber i større og mindre grupper og i plenum, for å få dette litt under huden. Alle kan lese teorier, vi lærer lederne å bruke verktøyene i forskjellige situasjoner, forteller fagsjef Michael Christensen i Prosessindustriens Landsforening (PIL).

Venteliste internt

Noen bedrifter har nærmest fast plass på LUP. – 20 prosent av bedriftene kjøper 80 prosent av plassene. Flere steder er det venteliste internt i bedriften for å få være med, sier Christensen. Norske Skog, Sør-Norge Aluminium og Amersham Health er noen av bedriftene som sender sine ledere på kurs.

Hvert kull har plass til 24 deltagere. Programmet går over tre samlinger, hver samling varer i tre døgn. I tillegg er det et todagers oppfølgingsseminar semesteret etter.

Bevisstgjøring

Samlingene tar for seg lederen som individ, gruppeprosesser, bedrifts- og organisasjonskultur og påvirkning og konflikthåndtering.

– Det er viktig at deltagerne lærer å være bevisst på seg selv og sin egen adferd, hvordan man oppfattes av andre og at man får en forståelse av forskjellighet, forklarer Christensen.

Invitasjon til vårkullet sendes ut i slutten av oktober.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.