IKT

Ledende på trådløst bredbånd

Antenner
Antenner Bilde: Nera
Finn Halvorsen
21. nov. 2005 - 07:58

"Bredbånd for alle" har vært en av fanesakene for norske myndigheter siden Internett ble en del av hverdagen på 90-tallet.

I de store byene har utbyggingen av fastnettet pågått for fullt, mens landsbygda har hengt etter.

Snart 1 mill

I juli var tallet bredbånds tilknytningspunkter i Norge drøyt 800.000. Innen utgangen av 2008 er det forventet at tallet vil være doblet. En vesentlig del av denne økningen vil skje i distrikts-Norge.

– Nera Networks har de senere år bygget trådløst bredbånd i mer enn 120 kommuner i Norge. Vi ser at investeringer i trådløs bredbåndsaksess vil øke også i tiden fremover, og med innføringen av WiMax-standarden økes tempoet i utbyggingen betraktelig, sier bredbåndsansvarlig i Nera Networks, Roy Åge Nyheim.

I gang

Nera har allerede levert de første WiMax-nettene.

- Svorka Aksess på Nordmøre, NextNet på Gjøvik og andre kan nå tilby mer enn tusen kunder ikke bare bredbånd, men med tiden også mobile tjenester omtrent som 3G. I tillegg har vi levert det første kommersielle WiMax-nettverket til NextGenTel, sier han.

I tillegg til disse norske leveransene har Nera Networks også betydelige prosjekter i Italia, Storbritannia, Polen og Bulgaria.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.