NYHETER

Ledelse til Implenia i Sarpsborg

Et anbud på 21,362 millioner kroner gir Implenia er klar ledelse i kampen om en kontrakt i Sarpsborg. Oppdraget består i å rive to gamle konstruksjoner langs Glomma og erstatte dem med nye.

Spikerbukta bru er i mye dårligere forfatning enn det man kan få inntrykk av ovenfra. Implenia ligger godt an til å få jobben med å skifte den ut. (Foto: Google)
Spikerbukta bru er i mye dårligere forfatning enn det man kan få inntrykk av ovenfra. Implenia ligger godt an til å få jobben med å skifte den ut. (Foto: Google)
22. mars 2013 - 12:33

De to konstruksjonene er bru og en halvbru på fylkesveg 557. Spikerbukta bru er 73 meter lang, Alvimveien halvbru er 50 meter. Begge ligger like vest for Sarpsborg sentrum.

Implenias konkurrenter er Veidekke og Mesta, som har gitt anbud på henholdsvis 24,361 mill. og 31,319 mill.

- Jeg kunne godt tenkt meg litt større deltagelse, men prisen er innenfor det området vi ventet, sier byggeleder Tor Graven i Region øst.

Vedståelsesfristen går ikke ut før 22. mai, men Graven regner med at kontrakten blir underskrevet i løpet av april.

Brua og halvbrua ble bygd i mellomkrigstiden og er nå i så dårlig forfatning at de ikke kan stå lenger. Rundt månedsskiftet mai/juni begynner rivingen av dem. Da blir fylkesveg 557 stengt for gjennomkjøring. Den blir ikke gjenåpnet før de nye konstruksjonene er klare til bruk i april neste år. Omkjøring skal skje på en kommunal veg.

Gamle Spikerbukta bru har åtte spenn. Den nye får bare tre, men de to bruene blir like lange. Den nye kjørebanen blir 7 meter bred. På hver side av den blir det to meter brede fortau.

 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.