NYHETER

Ledelse til Implenia i Bergen

Implenia vil ha 61,32 millioner kroner for å legge et kollektivfelt på hver side av riksveg 555 vest for Bergen sentrum. Det gir knapp ledelse på nærmeste konkurrent.

Bussene fra Tide får det lettere når de får egne felt på riksveg 555 om to år. Implenia leder konkurransen om den jobben. (Foto: Google)
Bussene fra Tide får det lettere når de får egne felt på riksveg 555 om to år. Implenia leder konkurransen om den jobben. (Foto: Google)
Redaksjonen Våre Veger
16. mai 2012 - 13:34

To firmaer fra Bergen, Fyllingen Maskin og Drange Maskin ligger på de to neste plassene med anbud på henholdsvis 62,738 mill. Og 66,907 mill. Høyest ligger Mesta Drift med 73,733 mill.

Kollektivfeltene skal gå mellom Drotningsvik og Breivikskiftet, en strekning på 950 meter. Masseuttaket er stort, 25 000 kbm skal sprenges, hvorav 18 000 kbm skal fraktes vekk. Entreprenøren må selv sørge for å bli kvitt overskuddsmassen.

Trafikken på riksveg 555 bidrar til å gjøre jobben komplisert. Nesten 30 000 biler bruker vegen daglig. Å arbeide tett inntil en slik trafikkstrøm er krevende. Vegvesenet har derfor gitt entreprenøren god tid. Jobben skal ikke være fullført før 1. juni 2014.

Til tross for den store trafikken har vegen bare ett felt i hver retning. På over halvparten av strekningen er det ikke en gang midtrekkverk. Utvidelse av eksisterende felt og montering av midtrekkverk der det mangler inngår i entreprisen.

I vestre ende av strekningen går en kjørebru og en gangbru over riksveg 555. Disse blir for korte når vegen utvides, og må derfor rives og erstattes med nye. Før de nye bruene er på plass, skal trafikken gå på interimsbru. Riving av de gamle bruene og bygging av de nye inngår i entreprisen. Det gjør også etablering av landkar for interimsbrua, men ikke montasjen av denne.

 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.