NYHETER

Ledelse til Arvid Gjerde og Fiborg & Sellæg

Arvid Gjerde og Fiborg & Sellæg Maskin leder hver sin anbudskonkurranse i Nord-Trøndelag. Den ene gjelder utskifting av rekkverk, den andre gjelder omleggingen av en kommunal veg og oppgradering av to fylkesveger.

En 850 meter lang kommunal veg skal erstatte avkjøringen til venstre for bilen før E6 kan få midtdeler. Brua over jernbanen til venstre skal rives. (Foto: Google)
En 850 meter lang kommunal veg skal erstatte avkjøringen til venstre for bilen før E6 kan få midtdeler. Brua over jernbanen til venstre skal rives. (Foto: Google)
16. jan. 2014 - 08:53

Arvid Gjerde, som holder til Rauma kommune, har gitt et anbud på 14,102 millioner kroner for arbeid på rekkverk langs E6, E14 og fylkesveger i Nord-Trøndelag. Oppdraget omfatter både reparasjoner og oppsetting av nye rekkverk.

Veidekke er også interessert i jobben, men ligger over 20 prosent høyere enn lederen med et anbud på 17,053 mill. Tredje og siste anbyder er Vegarbeid AS fra Trondheim med 19,798 mill.

Ca. 30 km rekkverk fordelt over hele Nord-Trøndelag inngår i kontrakten. I dette fylket utlyses en slik jobb hvert år. Før utlysningen velger Region Midt ut de strekningene hvor det er størst behov for utskifting av rekkverk. Jobben må fullføres innen 15. mars neste år.

 

Jevnt i Steinkjer

Det andre oppdraget omfatter arbeid på veger i Steinkjer kommune. Konkurransen om denne jobben er langt jevnere enn konkurransen om rekkverkjobben. Fiborg & Sellæg Maskin fra Levanger vil ha 12,968 mill. De øvrige anbyderne er Veidekke (13,745 mill.), Austad maskinstasjon fra Inderøy (13,835 mill.), Odd Einar Kne fra Steinkjer (14,514 mill.) og Thore Magnussen & Sønn fra Vestvågøy (28,874 mill.).

En kommunal veg må legges om fordi E6 blir utstyrt med midtdeler på en 2,5 km lang strekning. I den forbindelsen skal avkjøringer fjernes. For at ikke beboerne langs den kommunale vegen skal bli avskåret fra vegnettet blir det etablert en ny 850 meter lang forbindelse til fylkesveg 761, som møter E6 i et to-planskryss på Vist.

 

Bru skal rives

En kort strekning på nåværende veg får ingen funksjon etter omleggingen. På denne strekningen er det en kort bru over Nordlandsbanen som skal rives. Rivingen av brua inngår i entreprisen.

Den som får kontrakten skal også oppgradere en 4 150 meter lang strekning på fylkesveg 254 og to strekninger med en samlet lengde på 5 600 meter på fylkesveg 258. Vegene skal forsterkes, det skal utføres grøftearbeider, og kummer og stikkrenner skal utbedres. På deler av strekningene må vegen utvides for å få en bredde på 5 meter,

Asfaltering lyses ut separat. Asfaltert bredde på vegene blir 4,5 meter.

Den kommunale vegen må fullføres tidsnok til at brua kan rives en togfri helg midt i juni. Innen 1. november må hele jobben være fullført.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.