ARKIVNYHETER

Lavt anbud på Hardangerbrua avvist

Sadler, øvre hengestagsfester og en del andre stålkonstruksjoner til Hardangerbrua blir vesentlig dyrere enn de så ut til å bli da anbudene ble åpnet. Alt tyder på at kontrakten på leveransen går til det engelske firmaet Goodwin Steel Casting Ltd.
Sadler, øvre hengestagsfester og en del andre stålkonstruksjoner til Hardangerbrua blir vesentlig dyrere enn de så ut til å bli da anbudene ble åpnet. Alt tyder på at kontrakten på leveransen går til det engelske firmaet Goodwin Steel Casting Ltd. Bilde: Ill.: Statens vegvesen
29. sep. 2009 - 00:13

De to anbyderne er Goodwin Steel Casting Ltd fra Stoke-on-Trent i England, som vil ha 73,233 millioner kroner, og Stryvo fra Stryn (tidligere Stryn Vognfabrikk) som bare vil ha 29,622 millioner kroner for leveransen. Når det laveste anbudet nå er avvist, går jobben til britene hvis ikke stryningene klager før fristen går ut.

Den som får kontrakten skal levere og overflatebehandle sadler til tårntoppene og spredningssadler i forkant av forankringene. Oppdraget omfatter også leveranse av øvre hengestagfester, sylindriske lagerforinger, kabelklemmer og hengestenger i støpestål. Sadlene veier til sammen 167 tonn, hengestagsfestene veier 155 tonn.

Montasjen inngår ikke i oppdraget, den utføres av det danske firmaet MT Højgaard, som har kontrakt på all stålmontasje på Hardangerbrua, pluss de største stålleveransene.

Bygging av tårnene har så vidt kommet i gang. 28. februar 2011 skal de ha nådd full høyde, det vil si 186 meter. Montasje av bærekablene begynner 1. mai samme år. Brua åpnes for trafikk i 2013.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.