ARKIVNYHETER

Lavt anbud fra Veidekke på Kvammapakken

Forholdene for fotgjengere er håpløse på fylkesveg 7 mellom Øystese og Nes. Arne Digernes og Anne Luth-Hanssen Oma har kjempet for å få vegen lagt i tunnel. Mye tyder på at Veidekke skal drive tunnelen.
Forholdene for fotgjengere er håpløse på fylkesveg 7 mellom Øystese og Nes. Arne Digernes og Anne Luth-Hanssen Oma har kjempet for å få vegen lagt i tunnel. Mye tyder på at Veidekke skal drive tunnelen. Bilde: Katrine Helgheim, Hordaland Folkeblad
6. mai 2010 - 14:39

Anbudsåpningen fant sted 6. mai. Prosjektleder Rolf Harkestad er veldig fornøyd med prisene som er lavere enn kostnadsoverslaget.

Bak Veidekke er det jevnt. Pihl & Søn fra Danmark er nest lavest med 118,093 mill., tett fulgt av Kruse Smith med 118,669 mill. Høyest ligger Skanska som vil ha 121,312 mill. for jobben.

Oppdraget er lyst ut som en totalentreprise. Det som får kontrakten skal prosjektere og bygge 1 600 meter av fylkesveg 7 mellom Øystese og Nes i Kvam kommune. 1 200 meter går i tunnel. En rundkjøring og to portaler på til sammen 40 meter inngår i prosjektet. Anlegget skal leveres ferdig utrustet høsten neste år.

Kvammapakken består av 9 delprosjekter på fylkesvegene 7 og 49 i Kvam. Prosjektet er kostnadsberegnet til 423 mill. 2008-kroner. Bompenger blir den viktigste finansieringskilden.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.