BYGG

Laveste hyttesalg på fem år – men flere kjøper dyr hytte

Til tross for kraftig prisvekst i 2022 fikk hyttemarkedet en knekk i fjor, ifølge tall fra Eiendom Norge. Likevel skyter salget av de dyreste hyttene i været

Hyttesalget i fjor var det laveste det har vært i Norge på fem år, men stadig flere nordmenn kjøper fritidsbolig til flere millioner kroner.
Hyttesalget i fjor var det laveste det har vært i Norge på fem år, men stadig flere nordmenn kjøper fritidsbolig til flere millioner kroner. Foto: Geir Olsen/NTB
14. feb. 2024 - 08:04

For etter flere år med prisvekst i det norske hyttemarkedet, som toppet seg under pandemien, er både etterspørselen og prislappen på vei ned, ifølge bransjeorganisasjonen.

– I 2023 har omsetningsvolumet falt litt tilbake fra 2022, og vi må tilbake til 2015 for å finne tilsvarende volum, sier administrerende direktør Henning Lauridsen i Eiendom Norge.

Prisen for både fjellhytter, sjøhytter og innlandshytter sank i fjor sammenlignet med 2022. Nedgangen er størst for sjøhyttene, der gjennomsnittsprisen falt med 4,1 prosent fra 2022.

Likevel holder salget av dyre hytter stand. Hytter med en prislapp på over 5 millioner kroner har mer enn doblet seg i omfang etter pandemien, ifølge Eiendom Norge.

– Omsetningen av dyre hytter er langt høyere enn før pandemien. Dette segmentet synes frikoblet fra renteøkninger og dyrtid, sier Lauridsen.

Det ble solgt flest hytter i Trysil, Vinje og Ringsaker kommune i fjor. Prisen på en hytte ved sjøen var høyest i kystkommunene Moss, Tvedestrand og Grimstad, mens det var dyrest med fjellhytte i Øyer (Hafjell), Hemsedal og Hol (Geilo).

 

– Boligmarkedet har overrasket i årets to første måneder, sier Henning Lauridsen i Eiendom Norge. Bildet er fra Sørenga i Oslo.
Les også

Sterk boligprisvekst: – Langt sterkere enn de fleste så for seg

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.