ARKIVNYHETER

Lave elektropriser fra Mesta

Mesta ligger godt an til å få kontrakten på drift og vedlikehold av elektriske installasjoner i 27 kommuner på Vestlandet. Bildet er fra Europas lengste undersjøiske vegtunnel, Bømlafjordtunnelen, som ligger i tre av de berørte kommunene.
Mesta ligger godt an til å få kontrakten på drift og vedlikehold av elektriske installasjoner i 27 kommuner på Vestlandet. Bildet er fra Europas lengste undersjøiske vegtunnel, Bømlafjordtunnelen, som ligger i tre av de berørte kommunene. Bilde: Anders Haakonsen
13. sep. 2010 - 14:46

Oppdragene gjelder elektriske anlegg på riks- og fylkesveger i fem år fra 1. januar 2011. Det største omfatter Bergen pluss 13 kommuner i ytre deler av Midthordland og Nordholdland. Mestas anbud ligger litt under byggherreoverslaget.

Bortsett fra Mesta var det bare lokale firmer som ga pris. Nest lavest ligger Profitek fra Bergen med 131,153 mill. Deretter følger ytterligere to bergensfirmaer, Otera Delta (134,069 mill.) og BKK Nett (144,240 mill.), mens Apply TB fra Stord ligger høyest med 148,375 mill.

En vesentlig del av arbeidet skal utføres i tunneler. Det er nesten 90 av dem i de 14 kommunene. Den som får kontrakten, får ansvar for drift og vedlikehold av alle elektriske installasjoner i tunneler og på veg i dagen, bortsett fra utstyr som driver fergelemmer. Kontrakten omfatter også tilsvarende arbeid i et år og tre måneder i Gulen kommune og i den delen av Høyanger kommune som ligger sør for Sognefjorden. Begge disse kommunene ligger i Sogn og Fjordane.

Den minste jobben omfatter 13 kommuner i Sunnhordland og Rogaland nord for Boknafjorden. Mestas anbud ligger temmelig likt byggeherreoverslaget. I tillegg til Mesta var det to anbydere på denne jobben: Bravida fra Sandnes (55,281 mill.) og Apply TB (56,839 mill.).

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.