NYHETER

Lave anbud i Nøstvettunnelen

Vegvesenet oppnår stadig nye suksesser med oppsplitting av entrepriser. Leveranse av LED-signaler i Nøstvettunnelen på E 6 sør for Oslo har nettopp vært ute på anbud. I følge overslaget skulle den koste 5 millioner kroner. Ved anbudsåpningen 1. juli lå Swarco lavest med 1,727 millioner!

De tekniske installasjonene i Nøstvettunnelen blir mye billigere enn Vegvesenet regnet med. Byggeleder Ole Gripstad tror måten entrepriser og leveranser er oppdelt er en viktig årsak til de gunstige prisene.
De tekniske installasjonene i Nøstvettunnelen blir mye billigere enn Vegvesenet regnet med. Byggeleder Ole Gripstad tror måten entrepriser og leveranser er oppdelt er en viktig årsak til de gunstige prisene. Bilde: Anders Haakonsen
3. juli 2008 - 09:06

Oppdraget omfatter leveranse av kjørefeltsignaler og variable fartsgrenseskilt. Ikke mindre enn fem selskaper ga anbud. Det var stor sprik i prisene, men alle lå langt under overslaget.

Det er ikke første gangen Vegvesenet har fått hyggelige overraskelser på dette prosjektet. 24. april var det anbudsåpning for leveranse av styrings- og overvåkningsanlegget for strekningen Assurtjern-Vinterbru som Nøstvettunnelen inngår i. I følge Vegvesenets overslag skulle leveransen komme på 20 millioner. Det ble skivebom. Hvis ingen benytter seg av klageretten, går oppdraget til Siemens for 11,659 millioner kroner. De tre andre anbudene som kom inn den gangen, lå også godt under overslaget.

12. juni var det anbudsåpning for leveranse og montasje av elektroteknisk anlegg i Nøstvettunnelen. Også da lå prisene langt lavere enn det Vegvesenet hadde regnet med.

Byggeleder Ole Gripstad tror de lave anbudene har sammenheng med skarp konkurranse som følge av oppsplitting av oppdragene. - Vi har lykkes i dele opp entrepriser og leveranser på en slik måte at vi får en veldig kniving om jobbene, sier han.

De tekniske installasjonene i Nøstvettunnelen blir mye billigere enn Vegvesenet regnet med. Byggeleder Ole Gripstad tror måten entrepriser og leveranser er oppdelt er en viktig årsak til de gunstige prisene.
De tekniske installasjonene i Nøstvettunnelen blir mye billigere enn Vegvesenet regnet med. Byggeleder Ole Gripstad tror måten entrepriser og leveranser er oppdelt er en viktig årsak til de gunstige prisene. Anders Haakonsen

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.