NYHETER

Lave anbud i Nordbytunnelen

Stor interesse og enda større sprik preger konkurransen om oppgradering av Nordbytunnelen på E6 i Akershus. Team Bane og OneCo ligger langt under de øvrige konkurrentene.

28. mai 2014 - 15:16

Team Bane ligger lavest med et anbud på 35,1 millioner kroner. OneCo vil ha 38 mill. Det er også gitt anbud av Otera (46,9 mill.), Bravida (51,8 mill.), Mesta (58,3 mill.) og BMO Tunnelsikring (59,9 mill.)

- I følge overslaget skulle prisene ligger over 50 millioner kroner, så jeg er godt fornøyd hvis alt er riktig, sier prosjektleder Thomas Kalleberg i Region øst.

Nordbytunnelen har to løp, hvert med en lengde på 3 850 meter. Den går gjennom kommunene Ås og Frogn sør for Oslo. Nå trenger den oppgradering etter å ha gjort tjeneste i over 20 år.

I første omgang skal armaturer, kabler og kabelbruer skiftes ut. 3 000 gamle armaturer skal demonteres og erstattes med 4 000 nye, åtte kilometer galvaniserte kabelbruer skal erstattes med like mange kilometer syrefaste kabelbruer, og 100 km kabler skal skiftes ut.

Utskiftingen skal foregå om natten. Da blir løpet hvor arbeidet pågår stengt. I februar neste år skal jobben være gjort, men trafikantene vil ikke merke særlig forskjell i første omgang. De elektriske anlegget har ikke kapasitet til å belyse de 1 000 armaturene som kommer i tillegg. Kapasiteten vil bli økt når det er bygd nye tekniske rom i tunnelen. Den jobben blir utlyst neste vår. Entreprisen vil også omfatte tiltak som vil få tunnelveggene til å framstå lysere.

Grunnen til oppgraderingen av Nordbytunnelen deles i to entrepriser er at de tekniske rommene ikke er ferdig prosjektert. Å vente med å skifte ut belysningen til prosjekteringen er fullført, er ikke aktuelt. Armaturer og kabelbruer er i så dårlig forfatning at utskiftingen ikke kan utsettes.

 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.