NYHETER

Lav interesse og høye anbud i Trondheim

Interessen for å anlegge en 250 meter langs fire-feltsveg i Trondheim er ikke stor. Bare to entreprenører har gitt anbud. Det laveste, som er på 84 millioner kroner, er gitt av Teknobygg Anlegg.

Den nye vegforbindelsen i Trondheim går på skrå omtrent midt på bildet. Mye rart skal skje hvis ikke kontrakten går til Teknobygg Anlegg. (Ill.: Statens vegvesen)
Den nye vegforbindelsen i Trondheim går på skrå omtrent midt på bildet. Mye rart skal skje hvis ikke kontrakten går til Teknobygg Anlegg. (Ill.: Statens vegvesen)
3. juni 2013 - 17:00

Det andre anbudet er på hele 108,7 mill. Det er gitt av Peab.

Harald I. Johnsen, som er leder for prosjektet E6 Trondheim-Stjørdal, synes resultatet av anbudskonkurransen er bekymringsfullt. - Deltakelsen i konkurransen er liten, spriket mellom prisene er stort, og den laveste prisen ligger høyere enn overslaget. Det er ikke noe godt tegn når det gjelder bransjens mulighet til å ta på seg alle oppdragene som kommer, sier han.

 

Ekspressveg

Fire-feltsvegen er en forlengelse av Bromstadvegen. Den nye strekningen skal gå mellom Haakon VIIs gate og Falkenborgveien. Det blir fortau og sykkelfelt på begge sider. En 48 meter lang bru over jernbanen inngår i strekningen.

Etablering av en 700 meter lang gang/sykkelveg inngår også i oppdraget. Den får en bredde på 7 meter, hvorav syklistene får hele 5 meter. Den store bredden skyldes at dette er første etappe på en planlagt ekspresssykkelveg mellom Trondheim og Ranheim.

Ekspressykkelvegen skal gå i bru over to veger. Reguleringsplan for bruene er ikke vedtatt, men opsjon på bygging av dem inngår i entreprisen.

 

Knapp ledelse

I slutten av forrige måned var det anbudsåpning for en annen jobb på det samme prosjektet. Den gjaldt fullføring av Ringveg nord i Stjørdal.

Interessen for denne jobben var større. Fem anbud kom inn. Kampen vil sannsynligvis også stå mellom Peab og Teknobygg Anlegg her også. Peab har en knapp ledelse med et anbud på 10,508 mill. Teknobygg Anlegg vil ha 10,556 mill.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

 

 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.