ENERGI

Lav bemanning fører til stengt Equinor-felt

Lav bemanning gjør at produksjonen på Oseberg Øst har vært stengt siden torsdag ettermiddag. Equinor vil ikke si hvor mange ansatte de mangler.

Equinor har stengt produksjonen på Oseberg Øst-plattformen grunnet lavbemanning. Her et P3 Orion-fly over Osebergfeltet i Nordsjøen.
Equinor har stengt produksjonen på Oseberg Øst-plattformen grunnet lavbemanning. Her et P3 Orion-fly over Osebergfeltet i Nordsjøen. Foto: Forvaret/NTB
7. juli 2023 - 11:16

Fredag bekrefter pressetalsperson Gisle Ledel Johannessen i Equinor overfor Stavanger Aftenblad at plattformen er stengt grunnet bemanningsproblemer.

Plattformen skal ha blitt stengt ned klokka 17 torsdag som følge av sykdom og fravær av personell med roller som er kritiske for produksjonen.

– Det jobbes nå med erstatninger, og vi forventer oppstart i løpet av kort tid, sier Johannessen til Aftenbladet. 

Oseberg Øst ligger i den nordlige delen av Nordsjøen, med Bergen som nærmeste by. Den har vært i produksjon siden 1999 og er den minste av plattformene som utgjør Oseberg-feltet.

Oseberg Øst produserer omtrent 7000 fat olje daglig. Med dagens oljepris på rundt 77 dollar utgjør det tap på rundt 5,8 millioner kroner om dagen.

Oseberg Øst måtte også stenge i desember i fjor, da på grunn av sykdom.

– Sikkerhet er viktigste prioritet, så det er ikke et alternativ for å oss å produsere uten robust bemanning, sier Johannessen til TU.

– Hvor mange i staben mangler dere?

– Det kan jeg ikke si.

Johannessen vil heller ikke kommentere hvor mye Equinor taper totalt per dag på å holde plattformen stengt. 

Hovedtillitsvalgt Roger Maurstad i Safe Oseberg ønsker ikke å kommentere saken. 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.