MARITIM

Lasteskip gikk på grunn i Suezkanalen

Lasteskipet som grunnstøtte i Suezkanalen mandag morgen, er trukket av grunnet. Det er ventet mindre forsinkelser i kanaltrafikken.

Et skip har gått på grunn i Suezkanalen. Båten på bildet er ikke  den det gjelder. Arkivbilde.
Et skip har gått på grunn i Suezkanalen. Båten på bildet er ikke den det gjelder. Arkivbilde. Foto: Heb/Wikimedia Commons CC BY-SA 2.5
9. jan. 2023 - 08:20

Bulkskipet Glory gikk på grunn mens det var i ferd med å slutte seg til en sørgående konvoi gjennom kanalen, skriver agentselskapet Leth på Twitter mandag morgen.

En time senere opplyser selskapet og myndigheten som kontrollerer kanalen, at skipet er trukket av grunnen og flyter på egen kjøl. Det er ikke ventet store forsinkelser som følge av grunnstøtingen.

Glory befant seg ved byen Qantara, i en del av kanalen som kun har ett løp, da det gikk på grunn. I lasten er 65.000 tonn korn på vei fra Ukraina til Kina.

Suezkanalen går mellom Middelhavet og Rødehavet og er en viktig forbindelse for skipsfarten og verdenshandelen. Våren 2021 skapte det store problemer og forsinkelser da et konteinerskip gikk på grunn og blokkerte kanelen i en uke.

Skipet APL England har flere ganger mistet containere, senest våren 2020. Da mistet skipet 40 containere, noe som gjorde at ansiktsmasker og ødelagte kjølebeholdere ble skylt opp utenfor Sydney.
Les også

Skipene blir større – men sikringen av containerne henger etter

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.