NYHETER

Lastebil med sprengstoff eksploderte i Nordland

Drevja (NTB): En brennende lastebil full av flytende sprengstoff eksploderte i et steinbrudd i Drevja i Nordland tirsdag ettermiddag.

17. des. 2013 - 15:30

Brennende nedfall fra lastebilen som eksploderte i et steinbrudd ved Drevja i Nordland, har også antent et hus i nærheten.

Politiet fikk melding om brannen klokken 13.15, og to timer senere meldte NRK at lastebilen hadde gått i luften.

– Et kjempesmell og kraftig lysglimt kunne akkurat ses og høres fra stedet hvor lastebilen med sprengstoff står i brann, opplyser kringkasterens reporter på stedet.

Bilen sto i et steinbrudd mellom Drevja og Ømmervatnet på fylkesvei 254 i Nordland.

– Det er snakk om 15 tonn sprengstoff, som er i lasterommet på bilen. Vi vet ikke hva slags sprengstoff det er, utover at det er flytende, opplyste operasjonsleder Egil Pettersen i Helgeland politidistrikt til NTB før eksplosjonen.

Veien ble sperret, og de ansatte på anleggsområdet evakuert som følge av brannen. Totalt ble 30 til 40 personer evakuert, og det ble opprettet en sikkerhetssone på 1.000 meter rundt bilen, fortalte Pettersen.

– Det tok fyr i motorrommet på bilen. Anleggsarbeiderne prøvde å slukke brannen, men lyktes ikke med det. Det ble da fattet en beslutning om å evakuere området og la brannen fortsette, forklarte prosjektleder Steinar Livik i Statens vegvesen før lastebilen eksploderte. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.