DATATELE

Last ned lydbok på mobilen

Skal du høre lydbok på mobilen, anbefales øreplugger.
Skal du høre lydbok på mobilen, anbefales øreplugger. Bilde: Skovdal & Skovdal
Tore Stensvold
4. juni 2007 - 15:04

Mobilbok

Ved å sende LYDBOK til 2244 beveger man seg inn i fremtidens bokhandel. Du betaler via mobilregningen. Telenor advarer mot å laste ned fra utlandet, da fårdu nemlig en ektsraregning på dataoverføring til utlandet, og det kan bli dyrt. I Norge er datatrafikken innbakt i prisen på lydboka.

Det norske selskapet Paragello Mobile AS har levert systemet som gjør det teknisk mulig for Telenor og samarbeidspartnerne å distribuere lydbøker til mobiltelefonen.

Boktitlene tilhører Piratforlaget, Aller Forlag, NRK Aktivum og Barneselskapet (Egmont Serieforlaget).

Prisen på bøkene avgjøres av størrelsen. Hver bok må lastes ned del for del. Hver del er på rundt 2,5 – 3 MB, og en bok kan være på opp til 200 MB. Hver del koster mellom 9 og 15 kroner. Prisen kan dermed bli på høyde med papirversjonen.

Skal du få glede av bøkene, må du imidlertid ha et Telenor-abonnement på mobilen. Har du først kjøpt og betalt lydboken via mobilen, kan du også gå på nett og logge deg inn på din tjeneste og laste ned boka til en PC eller MP3-spiller.- Vi har lenge ønsket å introdusere bøker på mobilen, og jeg er glad det endelig skjer. Jeg er sikker på at dette vil bli tatt godt imot av bokglade nordmenn. Mobilen blir en viktig kanal for både etablerte og nye forfattere, sier leder av Mobil Privat i Telenor, Jon Erik Haug.

- Telenor tilbyr allerede musikk, fotball, Microsoft Live Messenger og videosamtale på mobilen. - I tillegg kan du nå bli med Jules Verne "Jorden rundt på 80 dager", du kan la Alexandre Dumas introdusere deg til "Greven av Monte Christo", eller du kan lytte til Anne Holts roman "Presidentens valg". Dette er bare tre av 210 boktitler som nå har klare. Vi ser nå starten, en rikholdig bokhandel på mobilen skal bygges opp, sier Haug i en pressemelding fra Telenor.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.