T2

Lanserte alt du drømmer om i HD

Full HD fra Samsung.
Full HD fra Samsung. Bilde: Lim TaeJoon
Trond Heggelund
31. aug. 2007 - 11:40

Berlin: Det sørkoreanske produsenten er i høygir i Berlin under åpningen av IFA, som den store messen heter.

På standen til Samsung er det høyoppløst innhold står i fokus, med opp til 70 tommer store LCD-TV-er som støtter full HD og har enda bedre bilde og miljøvennlig, energibesparende teknologi.

Heftig Blu-ray

Med tredje generasjons Blu-ray-spillere kommer de nå med det første hjemmekinoanlegget og den første duospilleren for HD.

Samsung viser dessuten fram sitt første videokamera for HD. Selskapet lanserer nå en serie kompakte digitale videokamera i slanket design og med raskt minne.

Det første videokameraet med HD-oppløsning kalles HMX10. Og med den praktiske flashminne- og DVD-hybriden DX10 kan man spille inn på minnet og brenne på DVD direkte i kameraet.

Flash-dance i Berlin

Raskt flash-basert minne er et gjennomgående tema for de tre nye modellene. Samsung ser en utvikling der flashminnet kommer til å bli vanligere sammenlignet med harddisker og DVD-plater.

Rent praktisk innebærer dette et raskt minne, for eksempel en rask oppstart på tre sekunder samt lengre batteritid.

50 bilder per sekund

HMX10 har HD-oppløsning med en progressiv teknologi med 50 bilder per sekund og gir høy oppløsning også ved bevegelse. Innspilling skjer på eksternt flashminne, omtrent to timers innspilling på åtte gigabytes flashminne.

Videokameraet har en 2,7 tommer stor skjerm. Nitti minutters batteritid. (H. 264 ved 720p eller SD/SDHC/MMC+).

I november kommer det i handelen. Anbefalt utsalgspris er satt til 5 990 kroner.

Full HD-opplevelse

Og på IFA er det også premiere for det første hjemmekinosystemet med full HD-opplevelse med i 1080p.

HT-BD2 er den første hjemmekinoen med Blu-ray. Men også lyden har fullformat – 7.1-kanals lyd med Dolby TrueHD og støtte for dts-HD Master Audio-format.

Systemet har 1100 watts uteffekt med fire stående høyttalere, to kompletterende, mindre bakhøyttalere, en front og en subwoofer. Hjemmekinoen er elegant designet i pianosvart og med myk blå lysdiodebasert belysning.

Prisen er ikke blitt offentliggjort.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.