MASKINER & UTSTYR

Lanserte to nye traktorfreser på Dyrsku'n

Blant mange bransjeleverandører var Tokvam på plass med to helt nye snøfresere for traktor.

Salgs- og Markedskoordinator i Tokvam,Marte Sivesind,  viser frem den nye V-fresen på Dyrsku’n.
Salgs- og Markedskoordinator i Tokvam,Marte Sivesind, viser frem den nye V-fresen på Dyrsku’n.
8. sep. 2023 - 15:33

Den ene hyheten er en to-trinns fres tilpasset kompakt/park traktorer og små landbrukstraktorer i klassen fra 50 til 80 hk.
180THS har som modellnavnet tilsier er arbeidsbredde på 180 cm, og er ellers bygget på de samme prinsippene som den velutprøvde 220THS.  Flere reservedeler og ekstrautstyr kan kombineres mellom disse to modellene. 

Fresen er designet med Hardox i viftehus og mulighet for å påmontere hjul for å unngå glatte striper etter ski. Begge deler er viktig når dette er et produkt som skal brukes i byer der det både er mye strøgrus som sliter viftehus og mye fotgjengere som man ikke ønsker skal skli på de glatte sporene etter skiene. Fresen leveres også standard med integrert 3-pkt OG triangel innfesting.

V-fres for store snømengder

Tokvam har derfor utviklet en ny modell 180THS, tilpasset kompakt/park traktorer og små landbrukstraktorer i klassen fra 50 til 80 hk
Tokvam har derfor utviklet en ny modell 180THS, tilpasset kompakt/park traktorer og små landbrukstraktorer i klassen fra 50 til 80 hk

V-fresen har lenge vært en favoritt i områder av Norden hvor det fortsatt er ganske stabile kaldevintre. Fordelen med v-fres er at man har en enkel konstruksjon med stor kapasitet og man kan dra med seg mye snø. V-fres brukes mye på hyttefelt og blant slike kunder har det vært et ønske om en smalere modell med proffegenskaper. Slik ble 235HSV skapt, og fresen er bygget på grunnen av storebror 255HSV.

Fresen er designet svært kraftig med boks-konstruksjoner både over slitestål og fremst på vingene hvor påkjørsler oftest inntreffer. Vi hever at dette er den mest solide konstruksjonen i denne klassen av v-fresere.

Tokvam velkjente og velprøvde system med sidevegger som er konstruert rette vertikalt (ikke buede), slitestål monter på utsiden med innfelte skruehoder inne i fresen gir maks sklieffekt for snøen og dermed de beste egenskaper på vanskelig snø. Kombinert med 6 hengslede innmatervinger gir dette gode resultater.

Tokvam anbefaler denne snøfresen til traktorer fra 90 til 150 hk.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.