IT

Lanserer tiltak mot spam

KULLKRAFT: Facebook vil bygge et nytt gigantisk datasenterr, som vil få elektristet produsert av kullkraftverk.
KULLKRAFT: Facebook vil bygge et nytt gigantisk datasenterr, som vil få elektristet produsert av kullkraftverk. Bilde: Dag Yngve Dahle
Stein Jarle Olsen
22. juli 2008 - 07:15

Facebook-brukere vil fremover oppleve store endringer, fortalte talsmenn for nettsamfunnet søndag, ifølge Reuters.

- Del fordi du vil

Redesignet skal gjøre brukerprofilene mer dynamiske ved å vektlegge den ferskeste informasjonen tilgjengelig.

I tillegg skal det slås langt hardere ned på applikasjoner som ikke overholder retningslinjene for privacy og brukerkontroll.

- Brukere bør ha kontroll over informasjonen sin når og hvor de vil. De bør kunne dele ting fordi de har lyst til å dele dem, sier plattformdirektør Ben Ling i Facebook.

Les også: Microsoft snuser på Facebook

Faner

Blant annet skal profilsidene gjøres renere og enklere, og de nærmest utallige profilelementene enkelte brukere har opparbeidet seg, kan nå deles opp i ulike faner slik at det skal bli enklere både å se og vise frem det man vil.

I det siste har Facebook blitt åsted for en ny form for spam, såkalt BACN (uttales ba-con), som er "annonser" som ser ut som om de er blitt sendt fra venner og bekjente.

- Facebook forsøker å fjerne de ikke-viktige sosiale aktivitetene, sier Jeremiah Owyang ved analysefirmaet Forrester Research.

For eksempel stengte man ute store applikasjoner som "Top Friends" og "Super Wall" tidligere denne måneden, fordi de skal ha stått for brudd på Facebooks retningslinjer.

Les også: Hackere bruker Facebook

Lettere i bruk

Mange av de nye designelementene er laget for å gjøre det lettere for brukere å oppfatte hva som vises til andre, og hvordan man skal hindre at ukjente snapper opp informasjon man egentlig vilsat skal være forbeholdt venner og bekjente.

- Dette skal også gi brukerne mer kontroll over verktøy de bruker til å dele tekst, bilder, videoer, musikk eller annen personlig informasjon med venner i nettverket deres, sier Mark Slee, som er ansvarlig for redesignen hos Facebook.

De nye profilene skal først bli tilbudt som et alternativ til eksisterende design, men vil etter hvert innføres for alle.

Om du vil ta en titt, og allerede har Facebook-konto, kan du skrive www.new.facebook.com i nettleseren.

Les også: Advarer mot dårlig Facebook-sikkerhet

Les mer om: