T2

Lanserer spillkonsoll for massene

Zeebo vil koste under en femtedel av Playstation 3 og bruke mobilteknologi.
Zeebo vil koste under en femtedel av Playstation 3 og bruke mobilteknologi.Bilde: Zeebo
Stein Jarle Olsen
24. mars 2009 - 10:32

Denne uken foregår Game Developers' Conference i San Fransisco, og en av de mer spennende nyhetene fra den første dagen er spillkonsollen Zeebo.

BRIC

Den skal rettes mot utviklingsland, spesielt det produsentene kaller BRIC - Brasil, Russland, India og Kina.

Her mener de å kunne nå 800 millioner potensielle kunder som i dag ikke har anledning eller råd til å anskaffe verken Playstation 3, Xbox 360 eller Nintendo Wii.

– Fokuset vårt er ikke på toppen av pyramiden. De rikeste menneskene i disse regionene har råd til å kjøpe de dyreste konsollene. Vi sikter kun på middelklassen, sa Zeebo-sjef John Rizzo ifølge Gamasutra.

Mobilteknologi

Konsollen er basert på teknologi fra Qualcomm, og baserer seg kun på nedlasting av spill, ikke på plater eller kassetter.

Det skal gjøres via en intern 3G-tilkobling i maskinen, basert på et vanlig SIM-kort.

Også prosessoren er hentet fra mobilenes verden; Zeebo bruker den samme 528MHz ARM-prosessoren som Sony Ericssons Xperia X1.

Ellers har den 1 GB flashminne, mens spillene vil være mellom fem og 50 megabyte.

Gamle klassikere

Spill som vil være umiddelbart tilgjengelige er blant andre klassikeren Quake, Crash Bandicoot Nitro Kart Racing, Tekken 2 og Double Dragon.

Utviklere som jobber med Zeebo skal være både kjente og mindre kjente navn, for eksempel THQ, Capcom, PopCap, EA og Activision.

– Kanskje den ikke holder seg mot de nyeste spillene, og den kan være litt treig, men se for deg disse menneskene i voksende markeder som spiller Quake for første gang, sa Rizzo.

Zeebo skal legges ut for salg i Rio de Janeiro i mai, i Mexico senere i år, i India og Øst-Europa i 2010 og Kina i 2011.

Les mer om: