Lanserer skumglass for lette fyllinger i en mindre fraksjon

Skumglasset Glasopor har tidligere vært levert i fraksjonen 10 - 60 millimeter. Nå lanseres en ny gradering 10-20, som både er sterkere og mere stabil.

Glasopor skal nå levere en ny frasjon skumglass med størrelse 10 - 20 millimeter.
Glasopor skal nå levere en ny frasjon skumglass med størrelse 10 - 20 millimeter. Foto: Glasopor
15. sep. 2023 - 12:57

Glasopor kommer fra gjenbruk av flasker og syltetøyglass som gjennom nedsmelting og en avansert produksjonsprosess blir til skumglass. Men i tillegg til å være miljøvennlig, har det blitt en mye brukt bygningsmateriale i veiprosjekter og andre infrstrukturanlegg takket være sine drenerings-, isolasjons- og frostsikringsegenskaper. 

Det nye produktet Glasoåpor 10-20+ har de tradisjonelle egenskapene til skumglasset, men er er framfor alt sterkt og stabilt

Konsernsjef i Equinor Anders Opedal på Troll A-plattformen.
Les også

Equinor har inngått gigantisk gassavtale

Fylling rundt rør

Salgs- og markedssjef i Glasopor, Tore Bye, forteller til Veier 24 at produktet er utviklet særlig med tankte på å kunne tilby en noe midre fraksjon til fyllinger rundt rør.

Fra en praktisk test i Skjåk hvor omfylling av VA-rør viste seg å være et godt egnet bruksområde. <i>Foto:  Glasopor</i>
Fra en praktisk test i Skjåk hvor omfylling av VA-rør viste seg å være et godt egnet bruksområde. Foto:  Glasopor

-Enkelte kunder har syntes at at 10-60 fraksjonen har vært noe grov til dette formålet, og derfor har vi nå etablert en produksjonslinje ved fabrikken vår i Skjåk som produserer fraksjonen 10-20+. Denne fraksjonen er også ekstra fin til å bruke som topplag, siden den er lettere å avrette.

Han forteller disse massene egner seg godt der man trenger isolasjon og drenering, men fyllingsvolum er begrenset. Dessuten tåler det  gravemaskinbelter svært godt.

En annen gevist med den nye fraksjonen er at den er blitt blåsbar. - Ja, vi er nå i ferd med å utvikle en egen løsning slik at den kan blåses fra bil og inn i byggegropen. I tillegg vil den blir levert i sekk.

Store etterspørsel

Årlig produserer Glasopor rundt 270 000 kubikkmeter med skumglass, der rundt 60 prosent av dette volumet går til veiprosjekter og annen infrastruktur. De to fabrikkene i Skjåk og på Onsøy i Fredrikstad produserer alt hva kapasiteten tillater, og det er nesten ikke lagervarer å oppspore.

-Ja, alt som produseres går raskt ut til kunder landet rundt. Vi planlegger nå utvide produksjonskapasiteten på fabrikken på Onsøy, noe som vil bety at vi kan doble produksjonen når denne er på plass, forteller Tore Bye.

Les også

Vegvesenet skal ruste opp en rekke bussholdeplasser langs riksvei 80

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.