T2

Lanserer robust nettbrett til profesjonell bruk

Skal levere 8 timers batteritid med Windows 8.1.

Tåler en skvett: Toughpad FZ-M1 tåler vann, men først og fremst er det støtsikkert og modulært.
Tåler en skvett: Toughpad FZ-M1 tåler vann, men først og fremst er det støtsikkert og modulært. Bilde: orv

De aller fleste nettbrett er laget til forbrukere. Det gir store volumer og lave priser. Men slike brett passer ikke alltid inn i virksomheter selv om svært mange kjøpe og bruker dem i profesjonell sammenheng.

Spesielt uegnede kan de være dersom det trengs noe som tåler røff behandling over mange år.

Da må det en helt annen byggekvalitet til. Det har Panasonic spesialisert seg på.

Les også: Dette er PC-en du aldri skal måtte bytte ut

PC i lommeformat

Panasonic har bygget PC-er for tøffe omgivelser i mange år og noen av dem har vært såkalte Slate-maskiner. Dette er PC-er som i praksis er så nær nettbrett som man kommer.

Nå er det på tide å gi brukerne et supersolid nettbrett uten kompromisser, mener Panasonic. Det er det den nye Toughpad FZ-M1 skal være. Dette 7-tommers nettbrettet drives av en Intel Core i5 prosessor støttet av 4 GB RAM og med et flashminnelager på 128 GB.

Ifølge Panasonic skal det vifteløse nettbrettet ha kraft nok til å kjøre Windows 8.1 i mer enn åtte timer.

Og for de som skal bruke det et skift til, så er batteriet utbyttbart. Man kan til og med bytte batteri mens brettet kjører fordi et ørlite internbatteri gir strøm i et minutt.

TEST: Ja, det er faktisk en fullblods PC

Gjør mer

Selv om det nye nettbrettet skal tåle en støyt, og vel så det, handler denne kategorien om å gjøre mer enn et vanlig nettbrett klarer.

Det må kunne lese strekkoder, smartkort, Micro SD og kommunisere via serieport, LAN-port, USB-3.0, NFC, RFID i tillegg til via WiFi og 4G. Det skal diverse tilleggsmoduler

Det skal også kunne brukes utendørs i sollys og i kulde og varme. Derfor er en XWGA-skjerm med en lysstyrke på opptil 500 NITS lysstyrke på plass og evnen til å fungere fra minus 10 til pluss 50 grader.

Les også: Mac Pro er klar for Norge

Skal ta rotta på PDA-ene

Panasonic, som også kommer med 10-tommers utgave, ser for seg at slike nettbrett kommer til å utfordre den posisjonen såkalte PDA-er har hatt på dette markedet.

Svært mange løper rundt med en supersolid PDA som kan strekkodeskanne og hvor kundene også kan undertegne dokumenter som de forevises.

Små nettbrett kan gjøre så mye mer enn dette mener Panasonic og håper at kundene vil bla opp 1600 Euro for et nettbrett i stedet. Solid pris, men så er brettet solid også.

Les også:

Neste USB-generasjon lader laptopen og leverer 100 watt

TEST: Den holdt 11 timer og 41 minutter

TEST: Så gode er de nye lommenettbrettene