KRAFT

Lanserer nytt energinettverk

En ny organisasjon skal spre norsk kunnskap om blant annet vindkraft.
En ny organisasjon skal spre norsk kunnskap om blant annet vindkraft. Bilde: iStockphoto
Julie R. Andersen
2. juni 2009 - 14:50

Olje- og energiminister Terje Riis-Johansen lanserer i dag Norwegian Renewabale Energy Partners, INTPOW. Den nye organisasjonen skal gjøre norsk energinæring mer slagkraftig internasjonalt.

INTPOW bygger på samme struktur som petroleumsnettverket INTSOK. INTPOW skal imidlertid konsentrere innsatsen om fornybare energikilder som vannkraft, vindkraft, bioenergi og solenergi.

Norsk kompetanse

-I en tid preget av klimautfordringer og finanskrise er dette helt riktig tidspunkt for å satse på økt internasjonal utbredelse av den sterke norske fornybarkompetansen, sier Riis-Johansen i en pressemelding.

Han mener Norges kompetanse på fornybar energi, nettdrift og krafthandel er i verdensklasse.

Fornybar energi internasjonalt

Ifølge INTPOWs nettsider er organisasjonen en nettverksorganisasjon, og et møtested for norske og internasjonale aktører i verdens sektor for fornybar energi.

Forrige uke ble Norge medlem av den internasjonale organisasjonen for fornybar energi, IRENA.

Arbeidsplasser og energisikkerhet

-Økt samarbeid innen den norske energinæringen internasjonalt er et viktig bidrag til å sikre arbeidsplasser, øke tilgangen på klimavennlig og fornybar energi, samt for å bidra til økonomisk utvikling og styrket energisikkerhet, sier Riis-Johansen.

Det er Olje- og energidepartementet og Nærings- og handelsdepartementet som i samspill med energinæringen har opprettet samarbeidsprosjektet INTPOW.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.