IT

Lanserer nye apper for å møte fremtiden

Finn.no er snart større på mobile plattformer enn på desktop.

Sveip: Det er lett å sveipe frem og tilbake mellom kriterier og resultater på Finn.no's nye mobilapp.
Sveip: Det er lett å sveipe frem og tilbake mellom kriterier og resultater på Finn.no's nye mobilapp. Bilde: Finn.no
22. aug. 2013 - 19:28

Mest søkt

  • Det mest brukte søkeordet på Finn er Småbruk.
  • Ikke for at så mange vil kjøpe et, men det er en viktig dagdrøm for folk.

– Dette er kanskje den viktigste lanseringen på vi har gjort siden vi startet Finn.no, sier adm. dir. i selskapet, Christian P. Halvorsen.

Han forteller at trafikken på mobile plattformer som telefoner og nettbrett har økt kraftig de siste årene. Nå vokser trafikken på disse med én prosent i måneden.

– Desktoptrafikken har flatet ut og falt litt, men når vi legger til mobiltrafikken fortsetter den hyggelige veksten vi har hatt. Når vi ser tilbake tre år, så kom én prosent av trafikken på Finn.no fra mobile plattformer. I januar i år var det økt til 31 prosent. Når vi nå skriver september har den vokst til 41 prosent. Det betyr at 30.000 til 40.000 mennesker flytter over fra PC-er og Mac-er til mobiler og nettbrett. På eiendom har trafikken vært over 50 prosent på mobile plattformer i helgene. Det har nok sammenheng med at folk er ute på visninger. Tallene våre tyder på at bruken av Finn.no vil bli større på mobile plattformer rundt påsketider neste år, sier han.

Les også: – 750 millioner mobiler sårbare for SIM-hack

Finn-apper

– Vi har aldri sett en så stor endring i forbrukeratferd, og nå gjør vi noe med det ved å lansere våre egne apper på Android og iOS. Det vil bli en mye bedre brukeropplevelse enn å gå via en nettleser på mobiler og nettbrett. Appene tilpasser seg skjermstørrelsen slik at vi kan utnytte at et nettbrett har mer skjermstørrelse enn en mobiltelefon.

– Trenden mot mobilitet gjør også at vi vrir hele tankesettet i organisasjonen mot dette. Mobil vil bli nummer én, sier Halvorsen.

– Vi har brukt tre prinsipper når vi har laget appene. De skal være veldig raske, de skal være sømløse slik at folk får den samme opplevelsen uansett plattform og de skal være personlige. Det betyr brukerne skal få annonser som er relevante for dem. Det er bra for både dem og annonsørene, sier Arnstein Teigene, som er produktsjef for appene.

Omfavner mobilen: Sjefen for Finn.no, Christian P. Halvorsen, tror Finn.no vil bli strørre på mobiler og nettbrett enn på desktopp i påsken neste år.
– Vi har brukt tre prinsipper når vi har laget appene. De skal være veldig raske, de skal være sømløse slik at folk får den samme opplevelsen uansett plattform og de skal være personlige. Det betyr brukerne skal få annonser som er relevante for dem. Det er bra for både dem og annonsørene, sier Arnstein Teigene, som er produktsjef for appene.Omfavner mobilen: Sjefen for Finn.no, Christian P. Halvorsen, tror Finn.no vil bli strørre på mobiler og nettbrett i påsken neste år. Odd R. Valmot

Les også: Så mye koster surfing i utlandet

Utnytter den lille skjermen

For å få opp farten på appene selv når dataforbindelsen er treg, laster de så lite data som mulig. På Android-versjonen, som er mulig å programmere dypere enn på iOS, bruker Finn.no lavoppløselige bilder mens de høyoppløselige laster.

Når brukeren viser interesse, og skroller videre nedover, begynner appen å prelaste de bildene som følger etter.

Brukeropplevelsen på et nettbrett blir en slags mellomting mellom den man har i en nettleser og på appen i en mobil.

Les også: I dag blir det mye billigere å bruke mobildata

Fart

– Hastighet er viktig for brukeropplevelse, men effektiv navigering på en liten skjerm betyr også mye. Det som er viktig for brukerne er søkekriterier og søkeresultater. På en PC ser de begge samtidig, men det er vanskelig på en liten skjerm. Derfor kan brukerne sveipe sideveis i en lang resultatliste og komme direkte til søkekriteriene, sier produktdirektør for brukeropplevelse og mobil, Dag Olav Norem.

Finn.no har laget apper direkte til Android og iOS både for mobiler og nettbrett. De som logger inn vil få med seg opplevelsen på de ulike plattformene de bruker.

De nye appene vil bli tilgjengelig mandag.

Mobilene overtar: Selv om søkene fra PC-er og Mac-er faller litt, er det god stemning hos Finn.no. Mobiler og nettbrett holder veksten oppe.
De nye appene vil bli tilgjengelig mandag.Mobilene overtar: Selv om søkene fra PC-er og Mac-er faller litt er det god stemning hoss Finn.no. Mobiler og nettbrett holder veksten oppe. Finn.no

Les også:

Kamera med smarttelefon

Sjekk denne megatelefonen!

Snart kan det bli slutt på telefonnummer  

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.