T2

Lanserer første norske smartlås

NorDan vil gjøre norske hus sikrere og smartere

15. apr. 2015 - 10:08

Dører er ikke som før. De skal bli enheter i det smarte huset, som så mye annet inne i huset. Det har ikke gått den norske dør- vindusprodusenten NorDan hus forbi.

Selskapet har utviklet en helt ny smartdør som kan integreres i hus som blir stadig smartere. Lyses Smartly tilbyr allerede døren som en komponent i sitt smarthuskonsept.

Les mer: Snart kommer den smarte døra til Norge

Til eksisterende dører

De fleste har allerede en dør og er godt fornøyd med den. Derfor har Nordan like godt kjøpt 51 prosent av selskapet ID Lock AS. Det er det selskapet som har utviklet mye av intelligensen i smartdøra og nå kommer de med en selvstendig smartlås.

Les mer: Snart kan du kaste husnøkkelen

Lett å montere

Den nye låsen som ID Lock på Moi har utviklet, er beregnet på folk som vil gjøre ytterdøra smart. Den er ikke ulik andre låser som allerede importeres til Norge, slik som Yale Doorman, men ID Lock har ikke fysiske knapper.

I stedet har den et berøringspanel som låser opp døra med kodelås. I tillegg følger det med ti nøkkelbrikker, i form av RFID-brikker, som låser opp og igjen når de berører låsen.

— Dette markedet vokser raskt. Mange ønsker å modernisere ytterdøren med en smartlås. Den vi har utviklet har også kommunikasjon via Z-wave slik at den kan integreres i et mer omfattende smarthussystem, sier daglig leder i selskapet, Alv Kåre Rasmussen.

Selskapet utvikler også en app som kan kontrollere døra og fortelle brukeren når den er blitt låst opp og igjen. Denne utvikles frem mot sommeren.

— Det er svært praktisk når man ikke er hjemme, men har behov for å slippe inn noen, eller følge med når barna kommer hjem. Jeg tror ikke det tar så mange år før smartlåser er det vi foretrekker fremfor tradisjonelle nøkkellåser, sier Rasmussen.

Les også: Irriterende smarthus sparte 74 kroner på et halvt år og bestemte selv når stekeovnen skulle være på

Fjernkontroll

I tillegg til at låsen vil kunne fjernbetjenes via appen vil kunden få med en fjernkontroll som kan brukes inne i huset.

Les også: Nå kobles varmepumpa til alarmsystemet

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.