MOBIL

Lanserer brenselcelle for mobiler

Denne lille dingsen kan lade mobilen din 14 ganger og går på lightergass.

Marius ValleMarius ValleJournalist
9. mai 2012 - 14:03

En brenselcelle er en strømkilde som leverer elektrisitet fra et drivstoff som reagerer med oksygen. Dette krever i praksis at du fyller en tank med et slikt drivstoff, og fordelen i forhold til et batteri er at du slipper å lade den opp igjen. Når du går tom fyller du på.

Brenselceller har av mange blitt fremholdt som den hellige gral for forbrukerelektronikk. Med slik teknologi på plass vil du kunne bruke mobilen din flerfoldige ganger lenger enn med et vanlig batteri.

Nå kommer de i butikkene

Vi er fortsatt et stykke unna telefoner med innebygde brenselceller, men med amerikanske Lilliputian Systems nye brenselcelle tar vi et stort seg i denne retningen. Denne skal nemlig komme i salg i år, og kan lade telefoner og annet via USB, skriver Cnet.

LES OGSÅ: Razr Maxx har 17 timer taletid

Den lille brenselcellen skal kunne lade en mobiltelefon rundt 14 ganger per påfylling. Drivstoffet er butan, eller lightergass om du vil. Og det som gjør denne løsningen så interessant er at lighterprodusenter skal produsere drivstoffet.Brenselcellen skal være omtrent like stor som en litt tjukk smarttelefon. (Foto: Liliputian Systems)

Bytt ut tanken

Når du går tom for drivstoff skal du enkelt og greit bytte ut en beholder, som er i samme størrelse som en vanlig sigarettlighter. Disse tankene vil kunne kjøpes på nett og i butikker, og skal koste en liten neve dollars. Liliputian Systems' Moul Ramani sier ifølge Cnet at de vil koste omtrent det samme som en kopp kaffe fra Starbucks.

Siden tankene som lightere inneholder en liten mengde butan skal de også være tillatt å ha med seg på fly.

LES OGSÅ: Slik får du batteriet ditt til å vare lenger

Brenselcellen skal selges gjennom den amerikanske kjeden Brookstone. Prisen er ikke kjent. Den skal komme i salg i løpet av året.

Krever distribusjonsnett

Dette betyr for øvrig også at den ikke er på vei til Norge med det første, siden det jo også i praksis kreves at distribusjon av drivstoffet også er på plass. Men vi krysser fingrene for at en norsk importør kjenner sin besøkelsestid og tar produktene inn til Norge.

Intel gikk for øvrig inn i Liliputian Systems som investor i 2010, så det er trolig at produktene deres vil bli bredt tilgjengelig etterhvert.

LES OGSÅ: Slik får du iPhone-batteriet til å vare

Kilder: Cnet.compressemelding

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.