Langvarig strømutkobling for japanerne

Langvarig strømutkobling for japanerne
ØDELAGT: Kjernekraftverket Daiichi i Fukushima ble ødelagt under det voldsomme jordskjelvet i Japan fredag og flere andre er ute av drift. Nå må japanerene spare på strømmen. Bilde: Reuters / Scanpix

Tokyo Electric Power Co. (TEPCO) varsler energirasjonalisering i noen av sine områder fra klokken fem i ettermiddag, regional tid.

Sparekampanje

Opprinnelig skulle den sonevis utkoblingen startet i mandag morgen, men etterspørselen etter kraft har vært mindre enn forventet.

Myndighetene har oppfordret nationen til å spare på strømmen da flere av kjernekraftverkene er ute etter fredagens kraftige jordskjelv, melder Kyodo News. Det har gitt resultater.

Færre områder i Kanto-regionen vil bli berørt av dagens sonevise utkobling enn opprinnelig planlagt.

45 millioner

Tokyo og åtte andre områder har blitt delt inn i fem grupper, som roterende kan bli koblet ut mellom tre og seks timer, avhengig av krafttilgangen.

Rasjonaliseringen er forventet å vare helt til slutten av april, og 45 millioner mennesker i TEPCOs område vil bli berørt.

I de sentrale delene av Tokyo hvor regjeringskontorene og hovedkvarterene til de store selskapene ligger, vil bli spart for denne utkoblingen.

TEPCO har blitt kritisert for å forvirre befolkningen med stadig endring av planene.

Les også:

Kontrollsenter måtte stenges

Kjøleanlegget svikter på enda en reaktor

Les mer om: