NETTARKIV

Langt frem for landsdekkende nødnett

ETT SKRITT VIDERE: Settestatsråd Trond Giske informerte denne uken om at de vil gjennomføre sluttforhanddlinger med Siemens om nødnettskontrakten. Dermed kan direktør for nødnettprosjektet, Tor Helge Lyngstøl, sende EADS¿ tilbudsdokumenter til makulering.
ETT SKRITT VIDERE: Settestatsråd Trond Giske informerte denne uken om at de vil gjennomføre sluttforhanddlinger med Siemens om nødnettskontrakten. Dermed kan direktør for nødnettprosjektet, Tor Helge Lyngstøl, sende EADS¿ tilbudsdokumenter til makulering. Bilde: Finn Halvorsen

Dermed er nok et kapittel i føljetongen om digitalisering av nødkommunikasjonstjenestene her i landet skrevet. Men det er fortsatt mange uskrevne sider.

Først må faktisk Regjeringen og Siemens bli enige om kontraktsvilkårene. Så må det utarbeides en Storingsproposisjon. Giske sier at han håper denne skal kunne legges frem for Stortinget før jul.

Stortinget ga Justisdepartementet fullmakt til å tegne kontrakt på første byggetrinn av nødnettet allerede i 2004. Men denne utløp i 2005. Dermed må den behandles i Stortinget på nytt. Dermed vil det trolig gå både vinter og vår før kontrakten for første byggetrinn undertegnes.

Utbyggingen av dette første trinnet, som dekker 54 kommuner på Østlandet, vil ta ett år. Deretter skal nettet evalueres før en endelig kontrakt om et landsdekkende nødnett kan undertegnes. Dermed vil vi i alle fall skrive 2011 før nødetater i alle deler av landet kan kommunisere digitalt. FH

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.