BYGG

Langemyhr leverte – i siste liten

STENGT: Oslo kommunes Omsorgsbygg stengte fredag den omstridte byggeplassen på Økernhjemmet i Oslo der polske arbeidere jobbet og og levde under uverdige forhold.
STENGT: Oslo kommunes Omsorgsbygg stengte fredag den omstridte byggeplassen på Økernhjemmet i Oslo der polske arbeidere jobbet og og levde under uverdige forhold. Bilde: Scanpix

– De rakk fristen. Klokken 11.40 mottok vi to store permer med dokumentasjon, sier seniorinspektør Per Granerød i Arbeidstilsynet.

Klokken 12 var fristen Arbeidstilsynet hadde gitt firmaet for innlevering av dokumentasjon som skal bevise at de følger lover og regler.

Avdekket uverdige forhold

Fredag stengte byggherre Omsorgsbygg byggeplassene Sinsen barnehage og Økernhjemmet på grunn av skandalene som er avdekket i arbeidsforholdet mellom Langemyhr og deres polske ansatte.

Les også: Polske bygningsarbeidere grovt utnyttet

– Omfattende sak

Dokumentasjonen fra byggmester Harald Langemyhr AS skal nå sees opp mot observasjoner og dokumentasjon Arbeidstilsynet selv har samlet inn. Dette gjøres etter vanlig saksbehandlingsprosedyre.

– Vi skal levere et så godt produkt som mulig, og saken er omfattende. Vi snakker heller om uker enn dager før vi blir ferdige, sier Granerød.

Les også: Makulerte bygg-timelister før frist går ut

Ikke et unikt tilfelle

Han sier at saken langt ifra er unik.

– Det vi har avdekket her er ikke noe annet enn hva vi også har avdekket i flere andre saker. Forskjellen er at her er det veldig mange arbeidstakere involvert, sier Granerød.

Harald Langemyhr har mellom 80 og 100 bygningsarbeidere fra Polen som jobber for firmaet.

Arbeidstilsynet jobber mot sosial dumping som en prioritert oppgave. De har hele tiden lignende saker på gang, og kjører fire aksjonsuker årlig spesielt rettet mot å bekjempe sosial dumping.

Les mer om:
Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.