BYGG

Langemyhr i varetekt

Byggmester Harald Langemyhr skal ifølge en rapport fra PricewaterhouseCoopers (PWC) ha fakturert Oslo kommune for 50.000 falske timer.
Byggmester Harald Langemyhr skal ifølge en rapport fra PricewaterhouseCoopers (PWC) ha fakturert Oslo kommune for 50.000 falske timer. Bilde: Scanpix

Den bedragerisiktede byggmesteren Harald Langemyhr er i Oslo tingrett varetektsfengslet i to uker med brev- og besøksforbud.

Politiet ba om fire ukers varetekt på grunn av faren for ødeleggelse av bevis og av hensyn til den videre etterforskningen av saken.

Kortere etterforsking

Men i tingretten sa politiadvokat Svein Olav Kristiansen i Oslo politidistrikt at han ikke kunne se bort fra at politiet vil trenge mindre tid på den resterende etterforskningen.

Langemyhrs forsvarer, advokat Petar Seculic, sa at Langemyhr har hatt god tid til eventuelt å forspille bevis etter at politiet aksjonerte og gjorde beslag i hjemmet hans sist torsdag.

Han mente derfor at det ikke var noen fare for bevisforspillelse.

Lite å forspille

Selv om Langemyhr har en reell mulighet til å forspille bevis ved å påvirke andres politiforklaringer og samordne egne forklaringer med andre involverte i saken, er det ikke mange bevis igjen å forspille, går det fram av tingrettens kjennelse. (©NTB)

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.