BYGG

Langemyhr har meldt seg

Byggmester Harald Langemyhr skal ifølge en rapport fra PricewaterhouseCoopers (PWC) ha fakturert Oslo kommune for 50.000 falske timer.
Byggmester Harald Langemyhr skal ifølge en rapport fra PricewaterhouseCoopers (PWC) ha fakturert Oslo kommune for 50.000 falske timer. Bilde: Scanpix
3. juni 2008 - 07:42

– Langemyhr meldte seg slik han hadde avtalt og vil bli fremstilt for varetektsfengsling onsdag, opplyser politiinspektør Jørgen Bodal i Oslo politidistrikt til NTB.

Langemyhr er siktet for grovt bedrageri og forsøk på bedrageri av Oslo kommune for totalt 28 millioner kroner. Av dette er 17,9 millioner kroner blitt utbetalt.

Han skal ha vært på ferie i Hellas da siktelsen mot ham og firmaet Byggmester Harald Langemyhr ble kjent.

- Bløffet opp lønna

Langemyhr meldte seg samme dag som nye beskyldninger ble rettet mot ham, nå fra Bygningsarbeiderforbundet.

Selskapet Byggmester Harald Langemyhr AS oppga høyere lønn enn reelt til Utlendingsdirektoratet (UDI) for å få polsk arbeidskraft til Norge, hevder forbundet.

Forskjellen er på flere tusen kroner mellom lønna som den bedragerisiktede byggmesteren har oppgitt til UDI og en arbeidskontrakt med en polsk bygningsarbeider som VG har fått kopi av.

– Vi utelukker ikke at det kan være flere slike tilfeller, sier ombud Jonas Bals i Oslo Bygningsarbeiderforbund til avisen. Han beskriver dobbeltføringen som bløff og dokumentforfalskning.

Engangstilfelle

Langemyhrs advokat John S. Gulbrandsen sier til VG at dette er et engangstilfelle som skyldes at en polsk arbeider ønsket redusert arbeidstid. Dermed ble også lønna redusert.

Han sier også at det 5. mai ble utbetalt 1,8 millioner kroner i overtid til arbeiderne som Oslo Bygningsarbeiderforening hevder har mellom 2 og 3 millioner kroner til gode i overtid.

Fredriksen gransker

Langemyhr er siktet for bedrageri av 28 millioner kroner av Oslo kommune knyttet til byggingen av Økern sykehjem. Tre av hans ansatte er varetektsfengslet.

Nå frykter også verdens rikeste nordmann, skipsreder John Fredriksen, at han er blitt lurt av byggmesteren.

Ifølge Aftenposten vil Fredriksen gjøre egne undersøkelser for å sjekke om hans familie er blitt lurt ved omfattende utbedringer av familiens landsted på Nøtterøy. Arbeidene pågikk i en årrekke og har kostet mange millioner kroner.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.