PRODUKTNYHETER

Lang oppetid

5. apr. 2001 - 12:59

Hele 99,999 prosent oppetid garanterer Overland på sin nye serie datalagringsbibliotek. I klartekst betyr det at data ikke kan være utilgjengelig i mer enn fem minutter i løpet av ett år.

Garantien forutsetter doble båndstasjoner og at brukeren har enkelte reserveenheter i bakhånda. Likevel vil ikke biblioteket koste mer enn ca. 20 prosent av prisen på en ekstra enhet.

Den høye oppetiden skyldes en moduloppbygging der enheter som båndstasjoner, nettverkstilkobling og robotmekanisme kan byttes uten å slå av strømforsyningen. DRA – Distributed Robotics Architecture – kaller Overland sin teknologi, som gir høy pålitelighet og høy skalerbarhet.

Pålitelig og skalerbar

– Vi har gjort undersøkelser blant kunder om hva de ønsker av et båndbibliotek, sier Nick Charles fra Overland. Han mener faktorer som høy pålitelighet og skalerbarhet er langt viktigere enn pris.

Båndkassettene ligger i magasin på hver side i enheten. Ved å åpne to «låvedører», er det lett å trekke ut magasinene for å bytte bånd. Siden data på båndene er dyrebare, er det en klemme som holder båndene på plass selv om magasinet blir snudd rundt.

– En liten detalj, men likevel viktig, sier Charles.

I en enhet som bare er 25 centimeter høy, er det mulig å lage en miks av forskjellige dataformater, for eksempel DLT 8000, Super DLT eller LTO (Linear Tape Open). Det er mulig å ha to båndstasjoner i hver boks. Med åtte bokser stablet til en enhet med 16 båndstasjoner og 240 bånd, er det mulig å ha et bibliotek som kan lagre inntil 24 TB.

Muligheter

Systemet åpner for en rekke muligheter for å koble enheten til et lagringsnettverk (SAN – Storage Area Network), for eksempel med fiberkabel. Tilkoblingen skjer via PCI-baserte kort. – Vi tror at PCI-standarden vil være med oss i mange år fremover, sier Nick Charles.

Betjeningen skjer via en berøringsskjerm på fronten. Enhetene kan overvåkes gjennom en vanlig nettleser. En rekke kjente programvareleverandører av programvare for sikkerhetskopiering av data leverer dataløsninger som støtter enheten fra Overland.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.