NYHETER

Lang kulvert i Oppegård

En 200 meter lang kulvert skal støpes for fylkesveg 127 i Oppegård kommune i Akershus. Interesserte entreprenører må regne ferdig innen 18. september. 

Slik vil kulverten se ut fra sør. De som vil bygge den, må gi anbud innen 18. september. (Ill.: Reinertsen)
Slik vil kulverten se ut fra sør. De som vil bygge den, må gi anbud innen 18. september. (Ill.: Reinertsen)
12. juli 2012 - 11:39

Kulverten får to felt. Oppdraget omfatter også ca. 100 meter veg i dagen. Det meste av dagstrekningen kommer sør for tunnelen. På nordsiden blir det bare 20 meter mellom portalen og en ny rundkjøring. Etablering av rundkjøringen inngår i entreprisen. Entreprisekostnaden er anslått til rundt 55 millioner kroner.

Det nye veganlegget skal etableres like vest for Kolbotn, kommunesentret i Oppegård, som ligger mindre enn to kilometer fra grensen mot Oslo. Formålet er å lede gjennomgangstrafikk vekk fra Kolbotn sentrum.

Når anlegget tas i bruk, er ringvegen rundt Kolbotn fullført, men ringen er ikke sluttet. Ringvegen går bare vest, nord og øst for tettstedet.

Kulverten skal for en stor del følge traséen til en blindveg, Liaveien som tidligere fungerte som adkomstveg til noen eneboliger. Disse er nå revet for å gi plass til sentrumsbebyggelse i Kolbotn. Tunneltaket vil i hovedsak bli brukt til trafikkareal.

Selv om det er en fylkesveg som skal gå gjennom kulverten, er Oppegård kommune byggherre. Prosjekteringen er utført av Reinertsen.

Veganlegget skal være ferdig innen utgangen av neste år.

 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.