NYHETER

Lang kaipromenade i Hammerfest

En kaipromenade utenom det vanlige er sendt ut på anbud. Hammerfest kommune vil ha pris på et 600 meter langt tredekke. De som er interessert i jobben, må  regne ferdig innen 25. november.

På disse kaiene skal det gå en 600 meter lang strandpromenade. 25. november er fristen for å gi  anbud på jobben. (Foto: Svein G. Jørstad) 
På disse kaiene skal det gå en 600 meter lang strandpromenade. 25. november er fristen for å gi  anbud på jobben. (Foto: Svein G. Jørstad) 
25. okt. 2013 - 12:32

For en del år siden var store deler av den aktuelle strekningen dekket av fabrikkene til fiskeindustribedriften Findus. Nå er anlegget revet og området benyttet til annen virksomhet. Et nytt kulturhus har fått en sentral plass.

Promenaden skal følge sjøen. Rundt kulturhuset skal tredekket gå på fylling, for øvrig skal det legges på kaier av betong. Noen av kaiene er fra 50-årene, noen er helt nye og noen er ennå ikke bygd.

Remark Landskap fra Oslo har prosjektert promenaden, som vil dekke et areal på 7 200 kvm. Bredden blir for det meste 3-4 meter. Den som får kontrakten skal levere og montere belysning og møblering langs hele promenaden. Prosjektering og bygging av tre mindre kaier inngår i entreprisen.

Alle utgifter dekkes av Hammerfest kommune. Kostnadsrammen er på ca. 30 millioner kroner. Prosjektet er delt i fire byggetrinn, men entreprisen omfatter alle fire. Man kan ikke gi pris på færre. Bevilgningstakten avgjør nå promenaden blir ferdig.

Oppdraget ble lyst ut i juli. Den gangen kom det bare ett anbud, og det ble vurdert til å være for høyt. Kommunen håper på hardere konkurransen etter å ha lagt mer arbeid i konkurransegrunnlaget.

 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.