OLJE OG GASS

Lang jobb for Aker Solutions

GORGON: Utbyggingen følger et såkalt subsea to shore konsept etter modell fra Ormen Lange og Snøhvit. Her landanlegget som skal forbindes med undervannsistallsjoner 130 kilometer ut i havet.
GORGON: Utbyggingen følger et såkalt subsea to shore konsept etter modell fra Ormen Lange og Snøhvit. Her landanlegget som skal forbindes med undervannsistallsjoner 130 kilometer ut i havet. Bilde: Chevron
Anders J. Steensen
26. mars 2010 - 11:20

Aker Solutions har med dette oppdraget fått den største kontrakten noensinne inngått for kontrollkabler.

– Australia har flere store offshoreprosjekter på beddingen og denne kontrakten vil gjøre det mulig for oss og demonstrere kvalitet og at våre produkter er robuste. Vi tror det vil bidra til å sikre oss en god posisjon for å oppnå flere oppdrag, men det vil kreve hard jobbing, sier direktør for kontrollkabler i Aker Solutions, Tove Roeskaft i en pressemelding.



Som Snøhvit

Chevron er operatør for feltet som ligger rundt 130 kilometer utenfor nordvestkysten av Australia.

Selve utbyggingen skjer etter modell av Snøhvit, med undervannsbrønner levert av GE Vetco Gray, rørledninger til land og et prosessanlegg med LNG-fabrikk på land. Chevron og samarbeidspartnerne vil også reinjisere CO2 i reservoarer under feltet.

2 år

For å kontrollere brønnene trengs kontrollkabler (umbilicals). Det er disse som Aker Solutions i Moss skal levere.

Selve designet gjøres i Oslo. Selve leveringen av kablene skal skje våren 2012.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.