NYHETER_BYGG

Laminatgulv med varme

Produktet Alloc Heating System er først og fremst lansert for forbrukermarkedet.

Produktet kommer både med trestruktur i overflaten og med en hardere overflate for bruk i gangareal ol.

Det er første gang denne typen alt-i-ett gulv presenteres for forbrukere. Gulvet er utviklet i Lyngdal. I tillegg til støydemping og varme har det et patentert klikklåsesystem slik at gulvet legges helt uten lim.

Kun komfortvarme

Varmesystemet lanseres som komfortvarme. Det er ikke er nok som varmekilde alene. - På vinterstid er det behov for andre oppvarmingskilder, forteller Terje Ivsett fra Alloc.

Produktet er først og fremst rettet inn mot kjellerstuer med kalde betonggulv og som komfortvarme for beina på soverom der man ellers ønsker å ha rommet kaldt. Andre vil velge produktet som tilleggsvarme til hele huset og dermed dempe andre oppvarmingsbehov.

- Undersøkelser viser at totale strømbesparelser kan bli opptil 25-30 prosent ved å benytte denne formen for gulvvarme, forteller Ivsett.

Gulvet bygger 10-15 mm i høyden og kan legges både på sement, sponplater, gulvbelegg eller tregulv. Gulvsystemet kan lett kombineres med gulv uten varme f.eks. under skap og seng.

På betongoverflater må det legges plast under. Foreløpig leveres varmesystemet kun på laminatgulv, men Alloc vil se på parkettgulv med samme system.

Først ute med klikksystemet

- Vi var først ute med å lansere klikk-systemet for parkett og laminatgulv. Nå lanserer vi alt-i-ett-gulv med både støydemping og varmeelement. Dette er et produkt vi først og fremst retter inn mot forbrukermarkedet. I og med at det er lavvoltanlegg kan forbrukere legge gulvet selv, forteller Ivsett.

Produsenten vil jobbe videre med å forenkle legging og sammenkobling. Systemet har 10 minutters reaksjonstid før varmen brer seg i gulvet.

Og prisen?: Mellom 750-900 kroner avhengig av type overflate som velges.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.