IT

Lagrer data i 3D

3D: Bob Plumridge, direktør for teknisk markedsføring for Hitachi Data Systems i Europ,a mener ny teknologi må til for å få plass til alt vi lagrer digitalt.
3D: Bob Plumridge, direktør for teknisk markedsføring for Hitachi Data Systems i Europ,a mener ny teknologi må til for å få plass til alt vi lagrer digitalt. Bilde: Odd Richard Valmot

HDS' - Hitachi Data Systems - siste lansering er Virtual Storage Platform, som de påstår er lagringsindustriens første plattform som kan skalere i tre dimensjoner: opp, ut og i dypet.

Ny versjon

Selskapet følger også på med en ny versjon av programvarepakke for å administrere det hele.

Og ikke bare egne lagringsprodukter, programvaren skal kunne omfavne alle andres lagringsprodukter også slik at alt kan administreres i det samme konsollet.Tredimensjonal skalering

Det lyder veldig populært, men Hitachi mener 3D-skalering er en dekkende betegnelse på hvordan de skal dytte mer data inn i lagrene.

Det å skalere oppover handler om å bygge et fleksibelt lagringssystem som kan legge til kapasitet for å holde følge med kravene etter hvert som man legger til stadig flere både fysiske og virtuelle servere basert på multikjerneprosessorer.

HDS' nye lagringssystem skalerer over alle datatyper enten det dreier seg om stormaskiner eller åpne systemer. Lagringskapasiteten og ytelsen kan økes dynamisk, det vil si mens det går, ved å legge til komponenter.

Ytelsen bestemmes i stor grad av prosessorkraft, cacheminne, I/O og andre komponenter som er samlet på serverblades. Det er mulig å installere flere slike for å øke ytelsen, eller bytte dem ut for å få glede av nye typer prosessorer som kommer i fremtiden.Utover

Skalering utover mener HDS de dekker gjennom at de kan koble sammen flere lagringsservere, etter hvert som behovet øker, og samtidig få dem til å fremstå som ett stort system.

I dag kan Hitachi koble sammen to lagringssystemer på denne måten, men i fremtiden vil de kunne koble sammen flere i det samme administrasjonskonsollet.

– Det unike er at vi kan koble sammen flere systemer uten at det går ut over ytelsen, sier direktør for teknisk markedsføring for Hitachi Data Systems i Europa, Bob Plumridge.I dypet

Den tredje aksen i det nye tredimensjonale lagringssystemet er i følge Plumridge at de kan skalere i dypet. Med det mener han over konkurrentenes systemer. De kan så å si spre sine programvarevinger over egne og konkurrerende systemer og få dem til å fremstå som et enhetlig system.

– Vi kan selvfølgelig ikke ha den samme ytelsen over et slikt heterogent sammenkoblet lagringssystem. Men vi kan faktisk få mer fart i de eldste delene av det ved å fordele dataene slik at de behandles i parallelt i stedet for serielt, sier Plumridge.

Les mer om: