Lager mobil skumvasker

LOKALT PRODUSERT: - Det er et poeng for oss at skumvaskeren produseres lokalt istedet for å sette den sammen i Østen, sier daglig leder Ove Kvam (til venstre) i Kvam Agentur, sammen med Åsmund Storstadmo fra Innherred Produkter.
LOKALT PRODUSERT: - Det er et poeng for oss at skumvaskeren produseres lokalt istedet for å sette den sammen i Østen, sier daglig leder Ove Kvam (til venstre) i Kvam Agentur, sammen med Åsmund Storstadmo fra Innherred Produkter. (Bilde: Espen Leirset)
  • Industri

Rederen Wilh. Wilhelmsen skal allerede ha fattet interesse for skumvaskeren. Den skal brukes til innvendig rensing av tank- og bilbåter.

Miljøgunstig

– Lokalt ser vi for oss et stort marked overfor landbruket. Det gir en mer effektiv vask enn løsningene som finnes i dag, hevder Ove Kvam i Kvam Agentur. Retura er allerede kunde til vasking av renovasjonsbiler og dunker, opplyser Kvam. Vaskeløsningen er miljøgunstig fordi man sparer rundt halvparten av såpen i forhold til andre vaskeløsninger.

– Skummet renner ikke så fort av, men blir hengende på smusset slik at kjemien får virke ordentlig, forklarer Kvam. Lignende produkter finnes på markedet i dag, men dette er stasjonære maskiner innen næringsmiddelindustrien, ifølge Kvam. Så vidt han kjenner til, er dette den første maskiner som er mobil og lett å frakte med seg. Kvam Agentur driver med spesialisert renhold, og har 34 ansatte med hovedkontor i Levanger.

Lokale krefter

Skumvaskeren har en egen kompressor og skuminjektor. De ulike delene er montert sammen og produsert av Innherred Produkter.

– Man kunne tenkt seg at slik produksjon ble satt ut til Kina eller andre lavkostland, men jeg synes det er et viktig poeng å bruke lokale krefter. Innherred Produkter har vist seg svært konkurransedyktig, sier Kvam.

Prisen på maskinen blir på mellom 25 000 og 30 000 kroner.

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå