INDUSTRI

Lager mobil skumvasker

LOKALT PRODUSERT: - Det er et poeng for oss at skumvaskeren produseres lokalt istedet for å sette den sammen i Østen, sier daglig leder Ove Kvam (til venstre) i Kvam Agentur, sammen med Åsmund Storstadmo fra Innherred Produkter.
LOKALT PRODUSERT: - Det er et poeng for oss at skumvaskeren produseres lokalt istedet for å sette den sammen i Østen, sier daglig leder Ove Kvam (til venstre) i Kvam Agentur, sammen med Åsmund Storstadmo fra Innherred Produkter. Bilde: Espen Leirset
Espen Leirset
11. sep. 2008 - 11:04

Rederen Wilh. Wilhelmsen skal allerede ha fattet interesse for skumvaskeren. Den skal brukes til innvendig rensing av tank- og bilbåter.

Miljøgunstig

– Lokalt ser vi for oss et stort marked overfor landbruket. Det gir en mer effektiv vask enn løsningene som finnes i dag, hevder Ove Kvam i Kvam Agentur. Retura er allerede kunde til vasking av renovasjonsbiler og dunker, opplyser Kvam. Vaskeløsningen er miljøgunstig fordi man sparer rundt halvparten av såpen i forhold til andre vaskeløsninger.

– Skummet renner ikke så fort av, men blir hengende på smusset slik at kjemien får virke ordentlig, forklarer Kvam. Lignende produkter finnes på markedet i dag, men dette er stasjonære maskiner innen næringsmiddelindustrien, ifølge Kvam. Så vidt han kjenner til, er dette den første maskiner som er mobil og lett å frakte med seg. Kvam Agentur driver med spesialisert renhold, og har 34 ansatte med hovedkontor i Levanger.

Lokale krefter

Skumvaskeren har en egen kompressor og skuminjektor. De ulike delene er montert sammen og produsert av Innherred Produkter.

– Man kunne tenkt seg at slik produksjon ble satt ut til Kina eller andre lavkostland, men jeg synes det er et viktig poeng å bruke lokale krefter. Innherred Produkter har vist seg svært konkurransedyktig, sier Kvam.

Prisen på maskinen blir på mellom 25 000 og 30 000 kroner.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.