IT

Lager åpent mobilsystem

GOD LAGRING: Det store minnet kan lagre opp til 40 timer video. Lagringskapasiteten til Nokia N96 kan utvides ytterligere med et microSD-kort (kjøpes i tillegg), som for eksempel nye Nokia 8GB microSDHC Card MU-43, som øker det tilgjengelige minnet til Nokia N96 til 24 GB totalt.
GOD LAGRING: Det store minnet kan lagre opp til 40 timer video. Lagringskapasiteten til Nokia N96 kan utvides ytterligere med et microSD-kort (kjøpes i tillegg), som for eksempel nye Nokia 8GB microSDHC Card MU-43, som øker det tilgjengelige minnet til Nokia N96 til 24 GB totalt. Bilde: Nokia
Stein Jarle Olsen
24. juni 2008 - 11:10

Nokia og Symbian har allerede samarbeidet i mange år, men tirsdag annonserte den finske mobilgiganten at de har inngått avtaler om å kjøpe resten av aksjene i softwareselskapet.

– Dette er en viktig milepæl i vår programvarestrategi, sier administrerende direktør Olli-Pekka Kallasvuo i Nokia i en pressemelding.

Stiftelse

Samtidig går selskapet sammen med AT&T, LG, Motorola, NTT DOCOMO, Samsung, Sony Ericsson, STMicroelectronics, Texas Instruments og Vodafone og etablerer den såkalte "Symbian Foundation," som skal jobbe for å lage en åpen, felles plattform for mobiltelefoner.

Nokia vil bidra med Symbian-teknologi og S60-operativsystemet, Sony Ericsson og Motorola med UIQ-systemet deres, og DOCOMO med deres MOAP-plattform.

– Symbian er allerede den ledende åpne plattformen for mobile enheter. Gjennom kjøpet og etableringen av Symbian Foundation vil dette utvilsomt bli den mest attraktive plattformen for mobil innovasjon, sier Kallasvuo.

Enklere

Symbian Foundation skal være en nonprofit-stiftelse, og skal jobbe med softwareplattformen over de neste to årene. Symbian-systemet vil ligge i bunn, og skal smeltes sammen med de andre plattformene til en helt ny, åpen mobilplattform.

– Sony Ericsson tror at Symbian Foundation vil gjøre verden mye enklere for mobilprodusenter, operatører og utviklere, og åpner for større innovasjon i tjenester og programmer som vil komme forbrukere overalt til gode, sier president Dick Komiyama i Sony Ericsson.

Mettet mobilmarked i Europa

Nokia for de yrkesaktive

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.