FTDATA

Lager 3D-modeller av papir

Morten Gulden
16. sep. 2009 - 13:51

Rapid Prototyping-maskiner har etter hvert blitt utbredt, de gjør det rakt og enkelt å få frem realistiske objekter av 3D-modeller. Men, frem til nå har maskinene vært relativt billige mens materialet modellene lages av har vært dyrt.

Mcor Technologies har kommet opp med en smart maskin ved navn Matrix som reduserer kostnadene betraktelig. I stede for plast bygges modellene opp lag for lag av vanlig papir kombinert med et proprietært lim.

Vil du ha en annen farge på modellen er det naturligvis bare å mate maskinen med farget papir.

Billig

De ferdige modellene koster ifølge Mcor 0.01 euro (9 øre) pr. kubikkcentimeter. Det gjør det meget rimelig å produsere selv store modeller, maksimalt byggevolum for denne skriveren er 297mm X 210 mm X 150 mm.

En modell koster maksimalt 94 euro (809 kroner). Modellen skal ifølge Mcor ha samme tekstur som om den hadde vært utskåret i tre.

Ikke billig

Selve maskinen, derimot, koster rundt 130 000 kroner og er dermed ikke noe vi kommer til å se i så mange hjem med det første. På den andre siden er prisen sikkert ikke veldig avskrekkende for en skole.

Ncor selger allerede maskinen i Irland og England, og lover at den blir tilgjengelig for alle oss andre i begynnelsen av 2010.

Mer informasjon på mcortechnologies.com

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.