GUIDER

Lag låter lekende lett

SYMBIAN^3-APP: Loop er det minst nyttige og mest morsomme programmet vi har testet på lenge.

Marius ValleMarius ValleJournalist
20. des. 2010 - 15:51
Vis mer

Det kommer kanskje ikke som noen overraskelse på de som kjenner oss i Mobili-redaksjonen, men programmet Loop minner oss på at vi egentlig bare er guttunger i mannekropper.

Dette programmet er et enkelt loop-verktøy som lar deg lage små sekvenser med musikk som spilles på repeat. Resultatet kan bli rimelig tøft og ganske så morsomt.

Enkelt

Loop er veldig enkelt, og ser på et vis ut som en klokke. En sirkel representerer hele loopen, og en viser forteller deg hvor du er i denne loopen.

Først velger du hvilken beat du vil ha i bunnen. Du kan velge mellom en del forskjellige, som drum n bass, hip hop, electro og annet.

Spill inn lyder underveis

Deretter setter du i gang musikken, og spiller inn lyder på toppen av grunnbeaten. Det er plass til inntil fire lydspor, og grunnbeaten er en av disse. Men du kan underveis smelte sammen lydsporene til samme spor som grunnbeaten og på den måten få plass til flere lyder.

Om ett eller flere av sporene ikke ble så bra kan du fjerne disse ved å åpne lydkontrollene i øverste venstre hjørne. Her kan du justere lydstyrken til de forskjellige sporene, og slette dem helt.

Rundt sirkelen er det fire taster du kan trykke på for å spille av lyder. Disse er forhåndsprogrammert, men du kan også erstatte disse lydene med dine egne.

Dersom du vil starte helt fra bunnen av trenger du ikke å legge til noe grunnbeat annet enn en metronom. Denne kan du eventuelt også fjerne om du vil. 

Lagre og dele

Loopene kan til slutt lagres til telefonen eller lastes rett opp til Facebook dersom du er ekstra fornøyd med resultatet. Når du laster opp til Facebook lastes lyden opp via tjenesten Soundcloud, så det kreves at du har en konto hos dem også.

Vi har, for eksempelets skyld, laget en loop for å demonstrere programmet. Den består enkelt og greit av lyder laget med ting på Mobili-kontoret.

Men det var klart morsommere da vi laget looper med... la oss si "barnslige" lyder som ikke helt passer seg for offentligheten.

Uansett: Har du en Nokia N8 eller C7 er det bare å laste ned og sette i gang. Det er verken avansert eller vanskelig.

Last ned fra Ovi Store »

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.