ENERGI

Lærte av fjorårets tabber

Hele 72 prosent av utstillerne vurderte Eliaden 2002 på Hellerudsletta som dårligere enn tidligere arrangementer.

Særlig var automatiseringsbransjen misfornøyd (se TU 21/02 eller tu.no). Mange av dem sa allerede under utstillingen av de ikke ville delta neste gang, noe som ble bekreftet i evalueringen Eliaden selv gjorde.

Misnøyen har gitt automatiseringsmessen PA 2003 vind i seilene. Den har doblet antall utstillere.

Den nye styrelederen Knut Herstad i stiftelsen Energiforum som står bak Eliaden, har likevel tro på at sammenslåingen av Eliaden og Everk vil skape den ene store utstillingen som hele bransjen må være med på. For å lette oversikten vil utstillingen bli delt inn i klart atskilte tema.

- Vi skal få med automatiseringsbedriftene gjennom en sterk markedsføring av tematiseringen, sier Herstad. Antall temaer avhenger av hvem som melder seg på

Som mangeårig talsmann for elkraftbransjen i EBL (tidligere Enfo) har Herstad gått inn for sammenslåing av Everk på Hamar med Eliaden på Lillestrøm.

- Vi har sett den næringspolitiske fordelen av å gjøre hele den elektrotekniske næringen synlig for politikere og samfunn, sier Herstad. Svært mange av representantene for everkene besøker også Eliaden. Det blir dermed en betydelig effektiviseringsgevinst for både utstillere og besøkende.

Ikke før hadde Enfo besluttet å slå sammen Everk med Eliaden før det dukket opp en konkurrent - Elkraft & Energi 2003 (se egen sak). Det trekker Herstad på skuldrene av.

- Vi registrerer at det er et arrangement til høsten, men vil ikke legge hindringer i veien for det. Vi har et arrangement som har elektrobransjeforeningene hundre prosent i ryggen, sier han.

Odd Trones fra Siemens er ansatt som prosjektdirektør for Eliaden 2004. Han starter nå jobben med å få innspill fra de potensielle utstillerne om hva de trenger. Det som garantert ikke kommer i 2004 er publikumsdager, det var en flopp. Utstillerne ønsker en fagmesse.

Bak Eliaden står Elektroforeningen EFO, Elektroindustriens bransjeforening TBL Elektro, Foreningen for el- og it-bransjen Nelfo, Industriens forening for elektroteknikk og automatisering Ifea, Energibedriftenes landsforening EBL og Organisasjonen for rådgivere RIF.

Arrangørene har som mål å få 350 utstillere og 30.000 besøkende.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.