Lærer norsk trafikksikkerhet

Trafikken i Vietnam er tett og annerledes enn vi er vant til. Nå vil landets myndigheter lære trafikksikkerhet av Norge. (Bilde: Bjørn Kåre Seinset)
Vietnamesiske veimyndigheter vil lære trafikksikkerhet av Norge. Her inngår vegdirektør Olav Søfteland avtalen Vietnams vegdirektør Mr. Thieu Dang Khoa (Bilde: Henriette Erken Busterud)

Statens vegvesen har inngått en avtale med de vietnamesiske vegmyndighetene med sikte på fremtidige samarbeid.

Norge er blitt bedt om å bidra til å bedre trafikksikkerhet i Vietnam.

En delegasjon fra Vietnam - under ledelse av den vietnamesiske vegdirektøren Mr. Thieu Dang Khoa - er denne uka i Norge for samtaler og befaringer.Økende trafikkVietnam har raskt økende trafikk og et voksende trafikksikkerhetsproblem. Det vietnametiske vegvesenet ønsker samarbeid med Statens vegvesen blant annet med å utvikle trafikksikkerhetsarbeidet i Vietnam gjennom opplæring, rådgivning og utforming av regelverk.

- De ønsker støtte til å etablere en vegdatabank og ønsker hjelp til å komme i gang med produksjon av moderne skilt og master, sier Elin Ødegård i Statens vegvesen.Deformerbare masterDelegasjonen fra Vietnam vil få se norske veger der det blir lagt vekt på ”tilgivende” omgivelser med blant annet deformerbare skiltmaster. Gruppen vil besøke Euroskilt sine fabrikklokaler på Biri. På vegmuseet på Øyer vil den norske nullvisjonen mot trafikkdrepte og - skadde bli studert.Delegasjonen vil også besøke Transportøkonomisk institutt i Oslo og konsulentselskapet Via Nova og masteprodusenten Juralco i Sandvika.

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå