IKT

LabView - nesten for amatører

Systemet gjør det mulig å lage interaktive virtuelle instrumenter, altså dataskjermbaserte instrumenter, innen måleteknikk og automasjon.

Etter fire års utvikling er National Instruments klar med en nye versjon. - Måleoppgaver som før var avanserte og krevde mye programmering, blir gjort enkelt og brukervennlig ved hjelp av dialogbokser og veivisere, sier Shelley Erickson og viser hvordan en enkel instrumenteringsløsning lages i en fei.

Nylig var den entusiastiske unge texaneren fra hovedkontoret i Austin på norgesbesøk i Asker for å presentere nyhetene.

En nyutviklet "assistent" hjelper brukeren å sette opp avanserte løsninger for datainnsamling med noen få museklikk. Fediglagde eksempler kan brukes som utgangspunkt til å lage skreddersydde løsninger. På nettet ligger i tillegg en rekke eksempler som kan hentes og brukes til egen videreutvikling.

Programvaren har instrumentdrivere for 14.000 forskjellige instrumenter og verktøy til å lage drivere for egne instrumenter. Brukerne kan også lage løsninger for personlige håndholdte datamaskiner (PDA-er). LabView kan kjøres på plattformene Windows, Macintosh OS X, Sun Solaris og Linux.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.