MOBIL

- Laber etterspørsel etter Windows Phone

Android er fortsatt Samsungs store helt.

Marius ValleMarius ValleJournalist
15. mars 2013 - 13:21

Foruten Nokia er det ingen mobilprodusenter som har gått for Windows Phone som annet enn et sideprosjekt. Produsenter som Samsung, HTC, ZTE og Huawei har lansert telefoner med operativsystemet, men de fokuserer i det store og hele på Android-produkter.

For Samsungs del handler dette om etterspørsel, ifølge selskapets mobilsjef JK Shin. I et intervu med Wall Street Journal forteller han at planen er å fokusere på Android.

- Selger ikke bra

- Smarttelefoner og nettbrett med Microsofts Windows-operativsystem selger ikke særlig bra. Det er en preferanse i markedet for Android. I Europa ser vi også laber etterspørsel etter Windows-baserte produkter, sier Shin til Wall Street Journal.

Etter at Microsoft lanserte Windows Phone 8 i oktober har det ikke akkurat vært et skred av telefoner med operativsystemet.  Unntaket er selvsagt Nokia, som har et svært tett samarbeid med Microsoft. Nokia har sluppet til sammen sju modeller. To av dem nå senest under Mobile World Congress i Barcelona.

HTC lanserte tre telefoner i forbindelse med at Windows Phone 8 ble presentert. Huawei har vist frem to. Samsung har lansert én: Samsung Ativ S. Samsung har dessuten sluttet å selge Windows 8-nettbrettet Ativ Tab i Tyskland.

Shin passer på å understreke at produsenten fortsatt skal være på plass på flere plattformer. Samsung er for øvrig den klart største produsenten av Android-baserte smarttelefoner.

Kilde: online.wsj.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.