OLJE OG GASS

La ut Stoltenberg-kritikk på blogg

INNLEGGET: Slik så det ut, innlegget på Bente Nylands blogg.
INNLEGGET: Slik så det ut, innlegget på Bente Nylands blogg.
Ole K. Helgesen
26. apr. 2011 - 09:43

– Stoltenberg kan være ærlig nok til å si at han ikke bryr seg om klimakrisen, fremfor forsøk på å lure folk til å tro at norsk olje er løsningen, stod det på en side med tittelen Bente Nylands blogg. Siden hadde adressen www.npd.no/blogg.

Ingen i Oljedirektoratets informasjonsavdeling kunne forklare hva som var bakgrunnen til at dette lå ute på nettet. Siden var åpenbart falsk. Oljedirektøren ville selvsagt ikke slaktet statsministeren og norsk oljeutvinning med mindre hun ønsket å skifte jobb. Mistanken ble straks at det hadde vært et datainnbrudd på sidene.

Blogginnleggets egentlige forfatter tok kontakt:

Testside

På tross av påskeferie klarte pressekontakt Eldbjørg Vaage Melberg å avklare hva som hadde skjedd.

– Vi har ikke hatt datainnbrudd. Det er noen internt her som har lagt ut en testside med en “dummy”-tekst.

Melberg forteller at Bente Nyland vurderer å opprette en blogg, og at hun for tiden prøver seg ut med en blogg på det interne nettverket.

– Derfor har det blitt laget en test av en slik side og lagt inn tilfeldige tekster. Men det var jo en veldig spesiell tekst som ble lagt inn. Jeg aner ikke hvor det ble funnet eller hvem som har gjort det. Men det er fjernet fra nettsidene våre nå, sier hun.

To servere

Et datainbrudd hos Oljedirektoratet ville vært svært alvorlig med tanke på all den sensitive informasjonen direktoratet råder over. Men ifølge Melberg er det to forskjellige servere for de offentlige nettsidene og faktasidene. Denne testbloggen ble lagt inn på serveren til de offentlige nettsidene og dermed ble den publisert.

– Dette skulle selvfølgelig ikke ha blitt gjort, sier Melberg.

Her kan du se hvordan Bente Nyland-bloggen så ut:

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.