APPS

La mobilen jobbe for deg

ANDROID-APP: Microsoft on{X} kan få mobilen din til å gjøre stort sett hva som helst. Helt automagisk.

Marius ValleMarius ValleJournalist
9. juni 2012 - 06:00
Vis mer

Det finnes en del forskjellige apper som lar deg automatisere ett og annet på telefonen din. Men nå har Microsoft gjort et forsøk, og lansert appen og tjenesten on{X}. Dette er ikke bare et snodig navn, men også en app som i prinsippet kan få telefonen din til å gjøre hva det skal være.

Det vil si - nesten. on{X} er nemlig bare på beta-stadiet foreløpig, så en del funksjoner mangler inntil videre. Men i teorien skal appen kunne gjøre det meste. Det går for eksempel an å få telefonen til å sende en SMS til noen når du går fra jobb, eller få telefonen til å starte musikkspilleren når du er ute og går.

Før vi fortstter skal vi påpeke at appen ikke finnes til Windows Phone, og er en av få de har laget til Android så langt. Spør du oss er dette også den mest interessante de har satt sammen.Du velger reglene på nettsiden.

Slik fungerer det

on{X} krever at du installerer en app på mobilen din. Resten gjøres fra nettleseren på PC-en din. 

nettstedet til tjenesten er det en rekke regler kalt recipes (oppskrifter). Eksempler er at telefonen din viser deg en værmelding når temperaturen er meldt å være under 20 grader, eller at telefonen din starter musikkappen når du er ute og går.

Du kan gjøre endringer på disse reglene, slik at de gjør andre ting i stedet. Her er det en hel del forskjellige muligheter. Appen kan for eksempel kjenne igjen om du går, løper eller kjører. Den kan følge med på hvor mye strøm som er på batteriet, se hvor du er, sjekke meldinger og mye annet. Dette kalles "triggers".

Basert på en "trigger" kan appen utføre oppgaver. Når et kriterie er oppfylt, for eksempel at du ikke har vært på treningssenteret på en stund, kan telefonen si fra om at det er på tide å komme seg på trening.

Når vi sier at du i prinsippet kan få telefonen til å gjøre hva som helst er det altså fordi det går an å lage nye regler helt fra bunnen av. Men her blir det komplisert. Dette krever nemlig at du har noen grunnleggende JavaScript-programmeringsferdigheter.

Det er likevel ikke noen nødvendighet å kunne programmere for å ta i bruk tjenesten.Dette er i praksis det eneste du kan gjøre på mobilen: Se, slette og deaktiere reglene.

Enkelt å aktivere

Enten du velger en ferdig regel, eller lager din egen, er det lett som en plett å sette dem opp på telefonen. Du logger inn på mobil og nettleser, og med en gang du velger å legge dem til fra nettsiden, får du et varsel på telefonen om at regelen er aktivert. 

Det eneste du i praksis kan gjøre på mobilappen er å deaktivere regler eller slette dem.

Foreløpig er on{X} som nevnt bare på betastadiet. Akkurat nå er det for eksempel ikke mulig å bruke Wi-fi som trigger, og du kan bare logge deg inn ved å bruke Facebook. 

Men vi syns prosjektet ser lovende og spennende ut, så dette er verdt å følge med på.

Last ned: Google Play

Mer info: onx.ms

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

FLERE ANDROID-APPER: 

Ta full kontroll på PC-en

Appen som starter kameraet raskere

Denne sier fra om du mister dekningen

Bruk blitsen som varsellampe

Sjekk vognkortet med en app

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.