OLJE OG GASS

Kystverket med krass kritikk av oljevern

IKKE FORNØYD: - NOFO har ikke gode nok teknikker for å kjøre et lensesystem slik at de samler opp mest mulig olje, mener avdelingsingeniør Roger Andersen i Kystverket. Arkivfoto.
IKKE FORNØYD: - NOFO har ikke gode nok teknikker for å kjøre et lensesystem slik at de samler opp mest mulig olje, mener avdelingsingeniør Roger Andersen i Kystverket. Arkivfoto. Bilde: Scanpix
6. aug. 2010 - 08:54

Norsk Oljevernforening for Operatørselskap (NOFO) beskyldes for manglende forståelse «hva gjelder vesentlige tekniske, taktiske og miljøvernfaglige prioriteringer», heter det i notatet, som ble skrevet etter en øvelse med olje på vann i 2009, skriver Aftenposten.

Ikke gode nok teknikker

Avdelingsingeniør Roger Andersen i Kystverket skrev notatet. Han utdyper hvorfor han mener kompetansen er mangelfull.

– NOFO har ikke gode nok teknikker for å kjøre et lensesystem slik at de samler opp mest mulig olje. Holdningen var at det var greit at noe av oljen gikk i havet, en litt arrogant oljeselskapsholdning.

Ikke alle i Kystverket like kritiske som Andersen. Beredskapsdirektør Johan Marius Ly har ikke samme negative inntrykk av NOFO.

– Jeg synes karakteristikkene fremkommer på et for tynt grunnlag, sier Ly.

Feil rettet opp

Sjefingeniør Kirsti Natvig i Klima- og forurensningsdirektoratet (Klif) sier Oljevernforeningen selv påpekte svakheter etter øvelsen i 2009.

– De var selv kritiske til at deler av sikringssystemet deres ikke fungerte. Dette synes vi var såpass oppsiktsvekkende at vi innkalte dem til et møte. Nå skal feilene være rettet opp, sier Natvig. (©NTB)

Les også: Oljevernøvelse med ekte oljesøl

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.